Privedene majka i ćerka zbog pretnji Vučiću i Gašiću

Novosti online

08. 09. 2017. u 22:35

Приведене мајка и ћерка због претњи Вучићу и Гашићу
Kruševačka policija jutros je privela dve ženske osobe i odredila im zadržavanje zbog pretnji koje su uputile putem društvene mreže Fjesbuk
Kruševačka policija jutros je privela dve ženske osobe i odredila im zadržavanje zbog pretnji koje su uputile putem društvene mreže Fjesbuk.

Pretnje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, objavila je na sajtu Radio-televizija Kruševac.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, RTK prenosi da je kruševačka policija to uradila na osnovu naloga Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu i Tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal u Beogradu.

Prema navodima televizije, privedene su žena i njena ćerka iz mesta Jasika kod Kruševca "zbog sumnje da su počinile krivična delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakona, kao i krivično delo proganjanje iz člana 138a".

Optužene su i za napad na ovlašćeno lice zbog opiranja prilikom privođenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

je l sam direktor bia il nisam

09.09.2017. 00:25

citam tri puta, ne mogu da verujem sta sam procitao! sve, sve ali cime se bavi Tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal u Beogradu! cita fejsbuk naloge seljaka po selima srbije i haps (bez namere da vredjam stanovnike sela)i! pa ovo nikad nije bilo u srbiji! mislim cak ni u doba informbiroa!

Dragan

09.09.2017. 01:23

Kako su im to ugrožili sigurnost? Rečima? Mišljenjem? Po toj logici, 3/4 Srbije bi "zaglavilo" zatvor zbog različitog mišljenja.

joca2

09.09.2017. 07:22

Kad napišem na "mrežama" da ću nekog ubiti, povrediti..., to je sloboda izražavanja, a kada me pozovu na odgovornost da objasnim svoje pretnje, to je tortura i represija. Gde je tu logika i šta je sloboda, da svako može da preti i piše šta mu padne na pamet ili da budemo odgovorni i da stanemo iza svojih postupaka. Ovim ženama neće se ništa desiti, kao i većini onih junaka sa mreža koji bi da ubijaju , premlaćuju i vređaju, sedeći udobno ispred svojih kompova, tableta, smartova...., a sad minusi

minus si dobio

09.09.2017. 12:26

@joca2 - a gde si ti video te pretnje? mi o tome nista ne znamo. izdato je neko glupo saopstenje. dajte da vidimo koje su to izjave! ja ne uzimam nista zdravo za gotovo!

Luka

09.09.2017. 07:40

Istom tom tuzilastvu podneta prijava za pretnje telefonom, za kradju podataka iz Uprave Carine sa sve dokazima. Evo ih vec 1,5 godina nista u stvari jedno su vec arhivirali a mozda i drugo. To oko predsednika treba proveriti i videti ima li istine ili ne. Samo bi voleo kada bi bili brzi i nas gradjane da zastite....

Анти Антифа

09.09.2017. 09:50

Уместо да се баве државном безбедношћу они хапсе две малоумнице из неке забити

sasa

12.09.2017. 08:56

@Анти Антифа - u pravu si ,samo nijedno mesto u Srbiji nije zabit