Na suđenju Darku Šariću preslušavani prisluškivani razgovori

Tanjug

07. 09. 2017. u 12:08

На суђењу Дарку Шарићу преслушавани прислушкивани разговори

foto I.Marinković

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike, preko ofšor kompanija, prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka

U nastavku suđenja Darku Šariću i drugim optuženim za pranje para stečenih od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove u Srbiji danas je na suđenju preslušano 80 presretnutih razgovora između pojedinih optuženih i pored početnih teškoća sa kvaliteta snimaka i šumova.

Sud je za nešto manje od četiti sata trajnja suđenja zajedno za optuženima njihovim braniocima i tužilaštvom slušao presretnute razgovore.

Prethodno je, tokom emitovanja prvog snimka reagovalo nekoliko optuženih i njihovih branilaca zbog lošeg kvaliteta zvuka, tvrdeći da ga je nemoguće razumeti.


PRESUDA ZA ZLOUPOTREBE NA CARINI: Saradnik osuđen, ostali oslobođeni


Sudija Siniša Petrović obratio se tehničkoj podršci suda, ali mu je odgovoreno da ne postoji mogućnost otklanjanja šumova.

Potom je sudija pozvao optužene da iz ograđenog dela sudnice pređu u njen prednji deo, kako bi se poslužili slušalicama koje su im tamo na raspolaganju, a njegov poziv je prihvatilo nekoliko optuženih.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike, preko ofšor kompanija, prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.


Morina na korak do srpskog zatvora?


Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Novac je između ostalog ulagan i u novosadski "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice, "Palić" iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru.

Optuženi se međutim brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali da je reč o legalno zarađenom novcu.


SLUČAJ "BENTLI": Čeka se saslušanje Ivice Dragutinovića


Šarić je negirao je sve optužbe za pranje para u Srbiji. On se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

U toku mu je ponovljeno suđenje za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, pošto je prvostepena presuda kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora, ukinuta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

realist

07.09.2017. 15:00

Pustite coveka na slobodu on nije prodavao drogu u Srbiju on je ulagao u Srbiju i srpskoj privredi,vi obratite paznji na dilere Migrantima Koji vas Kostaju milijarde,a ne Par Milliona od EU Koji nestize ni za zubnu pastu.