RABADžIJSKI posao Jasmina Hurića (22), iz naselja Ivanje nadomak Prijepolja, koštao ga je u sredu života nakon što se survao kamionom niz liticu dugu nekoliko desetina metara u selu Kučin, dok su dvojica njegovih kolega, Elvir Džanović i Ermin Mehonić, zadobila lake telesne povrede.

Posle napornog dana i celodnevnog izvlačenja balvana po nepristupačnim vrletima ovog brdovitog kraja, trojica mladića, umorna od posla, vraćala su se kući. Na vozilu utovarenom drvima nalazio se Džanović, dok su u kabini kamiona bili Mehonić i Hurić. Iz zasad nerazjašnjenih okolnosti, vozač kamiona izgubio je kontrolu nad vozilom, koje je počelo da se prevrće. Dvojica mladića, Elvir i Ermin, uspeli su da iskoče iz kamiona, dok je u njemu ostao Jasmin.

Pošto se kamion zaustavio, nesrećni mladić je uspeo da izađe iz njega i stane na noge. Nakon samo nekoliko minuta pao je kao pokošen na zemlju i izdahnuo na rukama dvojice drugara.

Iako se radilo o vrlo nepristupačnom terenu, ekipe Hitne pomoći iz Nove Varoši i Prijepolja uz pomoć terenskih vozila i kamiona izašle su na lice mesta, međutim, uzaludan je bio pokušaj reanimacije - mladiću pomoći nije bilo.

- Jedan mladić imao je manje posekotine na glavi i bio je ugruvan, dok je drugi zadobio lake povrede grudnog koša. Nakon što smo izvršili neophodna snimanja i preglede, oni su pušteni na kućno lečenje - naglasio je doktor Odža.

Nastradali mladić živeo je sa majkom, bratom i sestrom, dok mu se otac nalazio na privremenom radu u Rusiji, gde je i saznao za smrt svoga sina.

Komšije iz Ivanja za Jasmina imaju samo reči hvale, kažu da se radilo o vrednom i poštenom dečku spremnom da uvek pomogne.


ZBRINUTI

BOŠKO Odža, hirurg u Opštoj bolnici u Prijepolju, kazao nam je da su povređena dvojica mladića u Hitnu pomoć dovezena sa lakim telesnim povredama te da su zbrinuti i nakon izvršenih pregleda pušteni na kućno lečenje.