ODLUKOM Apelacionog suda, zapisnici sa saslušanja Branka Lazarevića, Radovana Štrpca i Borisa Gare, optuženih za odavanje službenih tajni Darku Šariću, koje su ovi davali tokom istrage, neće biti izuzeti iz zapisnika i koristiće se kao dokazi, jer su uzeti na zakonit način. Rešenje da oni budu izuzeti donelo je veće Specijalnog suda, koje protiv njih vodi glavni pretres, na šta je Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo žalbu.

Nakon odluke Apelacionog suda, predmet bi trebalo da ode u Vrhovni kasacioni sud radi odluke o zahtevu za zaštitu zakonitosti, koji je sredinom aprila podnelo Republičko javno tužilaštvo. Ono traži da se već pravosnažno izdvojeni prisluškivani razgovori, koje su optuženi vodili sa pojedinim osobama i međusobno, vrate u spise tog predmeta.

Nastavak suđenja ovoj trojici, kao i Rodoljubu Raduloviću, koji je u bekstvu, zakazano je za četvrtak. Lazarević, koji je bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova, advokat Štrbac, pripadnik policije Gara i Radulović, terete se da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine. U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.