Dvojici 29 godina za ubistvo vođe navijača

LJ. PRERADOVIĆ

06. 06. 2017. u 21:30

U Novom Sadu presuda odgovornima za likvidaciju Aleksandra Roganovića (21). Milivoj Vučković osuđen na 15, a Jovan Perišić (22) u bekstvu na 14 godina

Двојици 29 година за убиство вође навијача

Aleksandar Roganović ubijen je nedaleko od svoje kuće na Veterniku

U VIŠEM sudu u Novom Sadu su izrečene presude odgovornima za smrt Aleksandra Roganovića (21), jednog od vođa navijača Crvene zvezde, ubijenog 18. septembra 2015. godine ispred njegove kuće u Veterniku, kod Novog Sada. Milivoju Vučkoviću (21), iz Novog Sada, optuženom za ubistvo i nelegalno posedovanje oružja, izrečena je jedinstvena kazna od 15 godina zatvora. Drugookrivljeni Jovan Perišić (22), za kojim je raspisana crvena poternica jer je u bekstvu, zbog pokušaja teškog ubistva i ilegalnog držanja oružja u odsustvu je osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 godina zatvora.

Obrazlažući presudu, sudija Borivoj Pap, predsednik krivičnog veća, kazao je da su Vučković i Perišić krivi jer su pomenutog dana, svesni svog dela i po prethodnom dogovoru, sačekali Roganovića u blizini njegove kuće u ulici Nova 101 u Veterniku.

- Perišić je bio maskiran fantomkom, koja je kasnije pronađena na licu mesta, a analizom DNK utvrđeno je da je pripadala ovom okrivljenom - naveo je sudija Pap, dodajući da je on bio naoružan "škorpionom". - Vučković je nosio nepoznati revolver kalibra 38 specijal.

Kada je naišao Roganović, ova dvojica su mu prišla i najpre je došlo do svađe između njih. Perišić je pucao, ali je metak završio u kuhinjskom elementu susedne kuće, prošavši pored glave devojke koja tu živi. Roganović je pokušao da pobegne, a Vučković mu je, kako je dalje naveo sudija Pap, pucao u glavu, nanevši mu teške povrede kojima je on kasnije podlegao u Urgentnim centru u Novom Sadu.


PORODICA NEZADOVOLJNA

PORODICA Roganović je nezadovoljna kaznama izrečenim optuženima za Aleksandrovu smrt.

- Sudija je presudio po zakonu - kazao je Radovan Roganović, Aleksandrov otac. - I da su doživotno osuđeni, meni to ništa ne znači, jer nama našeg sina ništa ne može da vrati. Ovaj će izaći sa robije u najboljim godinama, ponovo će se naći na ulici, i ja ću morati od takvih da se sklanjam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije