Vukotiću četiri godine zatvora za ranjavanje Ležajića

N.S.

05. 06. 2017. u 10:51

Viši sud u Novom Sadu osudio je na četiri godine zatvora kontroverznog biznismena Veselina Vukotića (57) zbog nedozvoljenog držanja oružja i nanošenja lakih telesnih povreda Miloradu Luzajiću (35)

Вукотићу четири године затвора за рањавање Лежајића

Veselin Vukotić

VESELIN Vukotić (57) biznismen iz Novog Sada, osuđen je, presudom Višeg sudau Novom Sadu na četiri godine zatvora, zbog nedozvoljenog držanja oružja i nanošenja lakih telesnih povreda Miloradu Lužajiću (35) u kladionici "Pin bet" u Petrovaradinu u septembru 2014. godine.


Sud je, takođe, doneo odluku da Vukotiću bude produžen i kućni pritvor. Presuda je, međutim,prvostepena, pa Vukotićeva odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Novom Sadu.


- Vukotiću je, 2. juna izrečena presuda kojom je oglašen krivim za krivična dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine – potvrdila je Ivana Karapandžić, portparol suda. Produžena mu je i mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.


Vukotić je, podsećamo, prvo bio bio optuženza pokušaj ubistva, ali, oštećeni Lužajić je, u postupku naveo kako na njega nije pucao Vukotić. Tvrdio je, da je, kada je pogođen u nogu, oružje potegao neko drugi.


Sud je, i pored toga, što je Vukotić negirao krivuicu, a i sam Lužajić tvrdio da on nije pucao, uvažio mišljenje veštaka, koji je na osnovu vido snimka procenio da je oružje ipak nosio Vukotić.

Ipak, delo je prekvalifikovanou lake telesne povrede, uz zaključak da Vukotić nije imao nameru da ubije Lužajića. Kao olakšavajuće okolnosti, sud je naveo Vukotićevološe zdravstveno stanje, a i to da do sada nije osuđivan.


Vukotiću se u novosadskom Višem sudu, podsećamo,sudi i zbog ubistva Duška Boškovičća u Prčnju, 1997. Zbog ovog slučaja, Crna

Gora traži njegovo izručenje.


BRISEL


VUKOTIĆU, inače, u Briselu u novembru treba da počne ponovljeno suđenje zbog učešća u ubistvu Envera Hadrija, albanskog aktiviste, 1990. godine. Ukinutom prvom presudom Vukotić, kao Andrija Drašković i Božidar Spasić, bili su osuđeni na doživotni zatvor zbog tog ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milivoje

05.06.2017. 11:12

Veselin Vukotić , stari saradnik DB , sa dozvolom ....bio u kućnom pritvoru , a pucao u kladionici... A Srbija ga ovde čuva od crnogorskog pravosudja...Ko zna šta je sve radio pa je to zaslužio ...