Cvijetića otimali i policajaci

J. S.

31. 05. 2017. u 14:02

U Novom Sadu ova hapšenja osumnjičenih za učešće u prošlonedeljnoj otmici u naselju Liman. Među privedenima Goran Kovačević Goranac i D. B. (40) i V. R. (36), pripadnici MUP Srbije

Цвијетића отимали и полицајаци

Patrola ispred zgrade u naselju Liman posle kidnapovanja,Foto:Darko Dozet

POLICIJA u Novom Sadu u sredu je tokom prepodneva, u naselju Liman, uhapsila još trojicu osumnjičenih za učešće u prošlonedeljnoj otmici Gorana Cvijetića (41) iz Budisave.

Uhapšeni su G. K. (43) i policijski službenici D. B. (40) i V. R. (36). Sumnja se da su oni 22. maja, uz pretnju pištoljem i fizičko nasilje, primorali Cvijetića da uđe u "audi" i prisilno ga zadržali u automobilu. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", pod inicijalima G. K., koje je saopštila policija, "krije" se Goran Kovačević Goranac, vođa jedne novosadske kriminalne grupe, za kog se sumnjalo da je bio prava meta "sačekuše" sa početka godine, kada je upucan njegov šurak Niko Uskoković. Goranac je i prvi šef grupe koja je proizvodila i prodavala skank u Vojvodini, a koja se sa tužilaštvom nagodila da im se zapleni sva imovina. On je za to delo bio osuđen na sedam i po godina.

Svoj trojici uhapšenih, po odobrenju tužioca, određeno je zadržavanje do 48 sati, a u zakonskom roku biće dovedeni sudiji na saslušanje.

Kidnapovanje Cvijetića brzom akcijom policije razrešeno je iste večeri. U Sremskoj Kamenici policija je presrela dvojicu otmičara Božidara Bosnića (51) i Nenada Stevića (39), koji je inače bio momak Teodore Kaćanski (30), ubijene u "sačekuši" novembra prošle godine. Meta je tada, kako se sumnja, bio upravo Stević, dobro poznat policiji po raznim krivičnim delima.

Bosniću i Steviću posle otmice Cvijetića određen je pritvor do 30 dana. U pritvoru je sutradan, posle kraćeg lečenja od povreda zadobijenih tokom otmice, završio i kidnapovani Cvijetić zbog sumnje za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca i za podmetanje bombe pod automobil predsednika novosadskog Pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislava Bokana.


GORANAC I ČODA

KRIMINALNA grupa Gorana Kovačevića Goranca već duže je u sukobu sa drugim klanom čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom "zemunskog klana" Daliborom Nišavićem Čodom.

Još nije rasvetljen slučaj ubistva na novosadskom naselju Telep, kao ni ranjavanje Nika Uskokovića Skoleta (37). Nezvanično se pominjalo da je tada meta zapravo bio njegov šurak Goran Kovačević Goranac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nebojša

31.05.2017. 14:40

To realno potvrdjuje priče za malu decu da gradjani imaju poverenja u policiju! Mnogi od njih su ogrezli u kriminalu. Neka mladjani Stefanović samo nastavi sa svojim "reformama"!;

crno-beli svet

31.05.2017. 14:58

I sad ako ovi "uzorni gradjani" zvani policajci,za otmicu,uz upotrebu sluzbenog pistolja dobiju manje od 10 godina,jeli.er su ranije bili "uzorni gradjani",kakva je to poruka??A zivi bili pa videli.