Đuriću godina u kućnom zatvoru

E. H.

ponedeljak, 29. 05. 2017. u 15:34

Ђурићу година у кућном затвору

Foto: N.Paraušić

Posle sporazuma o priznavanju krivice između Tužilaštva za organizovani kriminal i Dragana Đurića, bivšeg predsednika FK Partizan

SUDIJA za prethodni postupak Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda doneo je presudu kojom je prihvatio sporazum o priznavanju krivičnog dela između Tužilaštva za organizovani kriminal i Dragana Đurića, bivšeg predsednika FK Partizan, kojom je Đurić osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, a vezano za postupak privatizacije “Veterinarskog zavoda”.

Istom presudom, okrivljeni je obavezan da solidarno sa PD “Zekstra grupa Zekstra” na ime imovinsko-pravnog zahteva u korist “Veterinarskog zavoda” uplati 203.004.045 dinara.

Tužilaštvo je u januaru 2014. pokrenulo istragu protiv Đurića zbog sumnje da je u postupku privatizacije “Veterinarskog zavoda” za konzorcijum pravnih lica “Zekstra” i “Bankom” pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 200 miliona dinara. Prema onome što je ranije objavljeno, “Zavod” je Đurićeva kompanija “Zekstra” kupila 2005. za 9,1 milion evra i to je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije. Savet je svojevremeno u svom izveštaju naveo da konzorcijum “Zekstra-Bankom” nije faktički ni postojao kad se prijavio za tender.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Šima košmoš iz dalekog svemira

29.05.2017. 16:04

pošto je sigurno u radnom odnosu, za vreme izdržavanja “kazne“ ima pravo da odlazi na posao i kući dođe oko17— 18h, a kući verovatno ima bazen, velika bašta gde se druži sa prijateljima.. O kom mi to izdržavanju kazne pričamo???