Majka petogodišnjaka optužuje: Vaspitačica mi tukla dete!

D. ALIHODžIĆ

19. 05. 2017. u 21:19

Мајка петогодишњака оптужује: Васпитачица ми тукла дете!

Dokaz - povrede na telu dečaka

Prijavljen incident u leskovačkoj Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović". Jelena Stojanović tvrdi da je njen sin dva puta bio žrtva iste žene

JELENA Stojanović (32) iz Vučja, majka petogodišnjeg dečaka, podnela je prijavu leskovačkoj policiji zbog fizičkog nasrtaja na njeno dete. Dečak je navodno dobio batine u vrtiću, i to od vaspitačice koja se brine o njemu u Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović".

Portparol leskovačke policije Boban Zdravković nam je potvrdio da se ispituju navodi roditelja, dok nadležni iz vrtića odbacuju tvrdnje o povređivanju deteta.

Ogorčena Jelena tvrdi da je za nepunih mesec dana njen sin dva puta bio izložen maltretiranju i to od strane iste vaspitačice. Navodno ga je pre 20 dana udarila i počupala za kosu jer nije hteo da sa svojom grupom izađe u dvorište. Od straha se sakrio ispod stola i čekao da se situacija smiri.

- Međutim, u četvrtak je situacija kulminirala jer kada sam otišla po dete videla sam da mu je majica pocepana i da ima ogrebotine po vratu - priča Jelena. - Vaspitačica mi je objasnila da se potukao sa drugim detetom i da je uspela da ih razdvoji. Ali, kada smo otišli kući sin je počeo da plače da ga boli rame i ispričao mi šta se u stvari dogodilo.

Dete je pregledao porodični lekar, a u nalazu stoji da ima povrede i promene na koži desnog ramena, a da li je to učinilo dete ili neko stariji nije se izjasnio.

U Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović" energično odbacuju optužbe da je vaspitačica povredila dete. Tvrde da poseduju i video-snimak kojim to dokazuju i da se sve "odigralo za 11 se­kundi".

DA SE NE PONOVI

- DIREKTORKA vrtića me je i pre 20 dana zvala, kao i u petak, nakon oba incidenta, i molila da ne podnosim tužbu protiv ove vaspitačice. Ali ja sam to uradila da se ne ponovi drugoj deci - kaže majka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Чикириз

19.05.2017. 21:48

Мајка је очигледно веома субјективна( као уосталом већина данашњих мајки) Њено дете је пример мирноће и кротости,седи сакривено испод стола а други ( и васпитачица) кидишу на њега и хоће да га повреде!!Она вероватно мисли да само васпитачице у вртићу морају да васпитавају децу! Родитељи су ту да само подносе пријаве!!

Ivan Mikic

19.05.2017. 21:50

Nije za svakog da bude roditelj.Na zalost ,vaspitacice i prosvetne radnike nema ko da zastiti.

Miljan

19.05.2017. 21:56

Ako je bio nevaljao nista nece da mu fali batina je iz raja izašla. Nas su lemali i nikom ništa nike falilo.

Sljivic M

19.05.2017. 23:13

tu dobru decu koju vaspitaci i nastavnici muce nek fini roditelji prebace u privatne vrtice i skole,pa kad budu to debelo placali verovatno ce ih bolje vaspitati

Nenad

20.05.2017. 00:17

Pa šta? Opasno je ako ga vršnjaci grupno maltretiraju. Učitelji i vaspitači treba da lemaju i vuku uši kada zasluže - naročito dečake.

nedan

20.05.2017. 02:44

@Nenad - Vidise da si upoznat sa stvarnoscu,sve vise radi vaspitaca koji imaju ne adekvatno obrazovanje ta to radno mjesto pa ti oribkemi su cesti samo sad su tu izasli u javnost.Vaspitacice su skoro sve neke isfrustrirane matire jasljare koje svoje zivotne probleme lece na dheci u vrticu u kojem rade.

Кипераш

20.05.2017. 20:02

@Nenad - Ненаде, шта мислиш да су Девојчице, боље и мирније од Дечака, горе су и агресивније, злобније...

Кипераш

20.05.2017. 20:03

@Nenad - Не васпитано дете, је горе од распуштене животиње.

roditelj

20.05.2017. 07:54

Deca su sve gora i neposlusnija.Roditelji pred detetetom treba da kazu vaspitacici da ga povuce za uvo ako nije dobar, a ne ono moje dete ne sme niko da dira pa makar se i na glavu penjalo.