JELENA Stojanović (32) iz Vučja, majka petogodišnjeg dečaka, podnela je prijavu leskovačkoj policiji zbog fizičkog nasrtaja na njeno dete. Dečak je navodno dobio batine u vrtiću, i to od vaspitačice koja se brine o njemu u Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović".

Portparol leskovačke policije Boban Zdravković nam je potvrdio da se ispituju navodi roditelja, dok nadležni iz vrtića odbacuju tvrdnje o povređivanju deteta.

Ogorčena Jelena tvrdi da je za nepunih mesec dana njen sin dva puta bio izložen maltretiranju i to od strane iste vaspitačice. Navodno ga je pre 20 dana udarila i počupala za kosu jer nije hteo da sa svojom grupom izađe u dvorište. Od straha se sakrio ispod stola i čekao da se situacija smiri.

- Međutim, u četvrtak je situacija kulminirala jer kada sam otišla po dete videla sam da mu je majica pocepana i da ima ogrebotine po vratu - priča Jelena. - Vaspitačica mi je objasnila da se potukao sa drugim detetom i da je uspela da ih razdvoji. Ali, kada smo otišli kući sin je počeo da plače da ga boli rame i ispričao mi šta se u stvari dogodilo.

Dete je pregledao porodični lekar, a u nalazu stoji da ima povrede i promene na koži desnog ramena, a da li je to učinilo dete ili neko stariji nije se izjasnio.

U Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović" energično odbacuju optužbe da je vaspitačica povredila dete. Tvrde da poseduju i video-snimak kojim to dokazuju i da se sve "odigralo za 11 se­kundi".

DA SE NE PONOVI

- DIREKTORKA vrtića me je i pre 20 dana zvala, kao i u petak, nakon oba incidenta, i molila da ne podnosim tužbu protiv ove vaspitačice. Ali ja sam to uradila da se ne ponovi drugoj deci - kaže majka.