IZBO LJUDE U KAFIĆU: Dobio 10 godina robije zbog pokušaja ubistva dva radnika

M. P.

19. 04. 2017. u 18:42

Srećko Milenković (22) iz Niša osuđen na deset godina zatvora za pokušaj teškog ubistva dvojice radnika obezbeđenja kafića u niškoj Tvrđavi

ИЗБО ЉУДЕ У КАФИЋУ: Добио 10 година робије због покушаја убиства два радника

Srećko Milenković i zgrada Višeg suda
Foto: facebook.com; M. Petković

NIŠ – Dvadesetdvogodišnji Srećko Milenković iz Niša osuđen je u Višem sudu u Nišu na 10 godina zatvora za pokušaj teškog ubistva Stevana Simeonovića (24) i Miljana Tomaševića (34).

Milenković je 3. jula prošle godine nožem izbo dvojicu radnika obezbeđenja kafića "Klinika" u niškoj Tvrđavi.

Do napada Milenkovića na radnike obezbeđenja došlo je zbog pokušaja da ga udalje iz kafića jer se bahato ponašao i šamarao goste. Nakon što je Milenković izbačen iz kafića, vratio se sa nožem u rukama.

U nameri da ubije Miljana Tomaševića pokušao je da mu zada udarce nožem u vrat, trbuh i grudi. Tomašević se izmakao, pa je dobio samo ubod u rame.

Kada je drugi radnik obezbeđenja Stevan Simeonović prišao i pokušao da Srećku oduzme nož, okrivljeni ga je ubo tri puta i to u stomak, ispod levog pazuha i iznad levog kuka. Simeonović je zadobio povrede pluća i trbuha koje su okarakterisane kao teške povrede opasne po život.

Milenković je tvrdio da nikoga nije maltretirao u kafiću i da je izbo radnike obezbeđenja u nužnoj odbrani.

Sudsko veće kojim je presedavao Aleksandar Teodosić utvrdilo je na osnovu izjava svedoka da je incident izazvao Milenković. Srećko je ranije osuđivan zbog iznude, tako da nije bilo osnova za blažu kaznu.


PRODUŽEN PRITVOR

"Srećku Milenkoviću je produžen pritvor do upućivanja na izvršenje kazne. Obe strane u postupku imaju pravo žalbe u roku od 15 dana", kaže za Novosti portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

čačanin

20.04.2017. 07:27

a zašto ne na 20 godina.kako drugačije da se to prekine,oli da uzmemo pravdu u svoje ruke.