TRAGEDIJA U NIŠU: Blizanci stradali u eksploliziji plinske boce

M. P.

02. 04. 2017. u 16:00

Brat i sestra blizanci Neda i Milan P. (18) stradali u eksploziji plinske boce u Nišu, u kući u Ulici Milana Blagojevića. četvoro povređenih

ТРАГЕДИЈА У НИШУ: Близанци страдали у експлолизији плинске боце

Foto: M.Petković

NIŠ – Osamnaestogodišnji blizanci Neda i Milan P. nastradali su u eksploziji plinske boce koja se u nedelju oko 15 časova dogodila u ulici Milana Blagojevića u Nišu. Kako smo saznali na licu mesta, u stravičnoj eksploziji četiri osobe su povređene.

Na teren su izašle ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije, koji pretražuju ruševine unutar kuće.

''Zatekli smo užas na licu mesta. Dvoje mrtvih i četvoro povređenih. Brinuo sam i za bezbednost mojih ekipa na licu mesta jer je pretila opasnost od daljeg urušavanja. Povrede noge su u eksploziji zadobile P. N. (48) i S. I. (50). Opekotine glave i povrede po telu zadobila je P. Z. (74), dok muškarac R. D. (84) ima povrede glave. Povređeni nisu životno ugroženi i prebačeni su u Urgentni centar'', kaže za Novosti dr Nersid Maletić iz Hitne pomoći u Nišu.

Prvi je u pomoć povređenima pritekao komšija Dejan Tocić.

- Čuo sam eksploziju, kuća se zatresla. Odmah sam istrčao na ulicu. Video sam muškarca koji je ležao na ulici i čuli su se povici u pomoć iz kuće. Ušao sam u kuću kroz prozor. Kada sam ulazio viknuo sam: „da li ima povređene dece”. Rekli su mi da ima i potrčao sam ka njima da im pomognem. Međutim, naišao sam na dvoje tinejdžera koji su bili priklješteni betonskom pločom. Pokušao sam da je pomerim, to nije bilo moguće. Deca nisu odgovarala na moje pozive, niti davala znakove života. Prizor je bio stravičan. Ceo sprat se srušio na njih, nije bilo moguće da ih izvučem -' rekao je reporteru Novosti Dejan Tocić na licu mesta.

LJubiša Tanasković je odmah nakon nesreće priskočio u pomoć povređenima.

- Deci nije bilo spasa. Kada sam naišao, nisu bila svesna i nisu davala znakove života. Ništa nismo mogli da učinimo. Još ne mogu da dođem sebi. Povređenima smo pomogli, lekari su ih potom preuzeli - kaže Tanasković.

Prema rečima komšija, nastradali blizanci Nada i Milan Pavlović bili su sa majkom u gostima kod tetke.

Na ulici je rasuta srča od popucalih prozora. Na lice mesta ubrzo nakon nesreće došli su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.


NEISPRAVNA BOCA

Kako nezvanično saznajemo do eksplozije je došlo u prizemlju kuće, a uzrok je neispravna plinska boca. Kako kaže komšinica iz obližnje kuće, u prizemlju je živela sama, starija žena Zorica. „Pre nekoliko dana je ugradila plin. Komšika je bila kod nje i rekla joj da se oseća miris plina. Zorica je odmahivala glavom i odgovorila da bi valjda ona to znala i osetila, jer je po struci hemičar”, kaže Kosara Milijić.

POVREĐENE MAJKA I TETKA

Prema nezvaničnim informacijama, nastradali blizanci su bili u gostima kod tetke Ivane Cvetković (50) na porodičnom, nedeljnom ručku. Prilikom eksplozije Ivana Cvetković je zadobila povrede noge. Povrede leve noge zadobila je i majka tragično nastradalih tinejdžera P. N. (48).

TRI EKIPE HITNE POMOĆI

''Hitna pomoć je dobila dojavu o eksploziji u ulici Milana Blagojevića u 15 časova i 17 minuta'' kaže direktor Hitne pomoći u Nišu Slavoljub Živadinović. ''Imali smo ekipu u blizini koja je bila na licu mesta u 15 sati i 20 minuta. Ubrzo, u roku od nekoliko minuta, na licu mesta su bile još tri naše ekipe. Pomogli smo povređenima na licu mesta i transportovali ih u Urgentni centar.''

Na mestu nesreće smo videli Načelnika sektora za vanredne situacije u Nišu Srđana Mitrovića. On nam je obećao izjavu, ali je nakon toga poručio da ćemo sve informacije dobiti putem saopštenja. ''Tužilac vodi istragu i on jedini može da daje informacije'' rekao je Mitrović.

Foto: M.Petković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

RR

02.04.2017. 19:28

@. . . - Mora se voditi računa da se uzimaju samo atestirane boce i nikako silom delovati na ventil. Ukoliko su spojevi dobro pričvršćeni i boca ispravna nema razloga za brigu i plin se može koristiti