OSTAO sam živ samo zahvaljujući božjoj volji. Operisan sam, osećam se dobro. Nije mi jasno šta se sve dogodilo, niti se sećam kako sam se povredio. Moram da se odmorim i oporavim nekoliko dana.

Ovo za "Novosti" kaže Ninoslav Tošić (56), elektromonter "Elektrodistribucije" iz Pirota, koji je prilikom strujnog udara od čak 35.000 volti zadobio opekotine trećeg stepena. Smešten je na Odeljenje intenzivne nege Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

- Tošić je u stabilnom stanju, svestan je, komunicira sa lekarima i nije životno ugrožen. Pacijent je zadobio ozbiljne opekotine desne ruke do lakta i stopala desne noge - kaže doktor Goran Stanojević iz hirurške klinike. - U ponedeljak u večernjim satima Tošića je operisao plastični hirurg. Sve je proteklo u najboljem redu i pacijent se uspešno oporavlja.

Osim opekotina, Tošić je zadobio prelom dvanaestog rebra sa leve strane jer je od siline strujnog udara odbačen na zid trafostanice.

- Operacija je urađena zbog oslobađanja tkiva od pritiska nastalog usled povrede. Pretile su mu komplikacije, ali su otklonjene intervencijom - ističe plastični hirurg dr Jadranka Paravina.

PROVERAVAO STANjE ULjA

Direktor ogranka "Elektrodistribucije" u Pirotu Zoran Đorđević, kaže da je elektromontera Tošića struja udarila dok je popravljao kvar u trafostanici sa kolegom Jovanom Nikolićem.

- Tošić je u trafo ušao da proveri stanje ulja, pošto je bilo indicija da ono curi iz prekidača. Prišao je nepažnjom naponu od 35.000 volti. Stvorio se strujni luk i struja mu je prošla kroz telo. Elektromonter Nikolić je nepovređen - izjavio je direktor Đorđević.