POLICIJA je u sredu ujutru, u nekoliko odvojenih akcija, u okolini Bora i Negotina zaplenila gotovo 15 kilograma marihuane i uhapsila Dejana Vujkovića (32), iz Donjeg Milanovca, i Bobana Manojlovića (41), iz okoline Negotina. Sumnja se da su oni deo najveće kriminalne organizacije za proizvodnju i prodaju marihuane u Timočkoj Krajini - saznaju "Novosti".

Prema informacijama našeg lista, kao mozak cele operacije označeni su Boban Manojlović i njegov rođeni brat Desimir (34), koji je dva dana pre policijske akcije prebegao u Austriju. Oni su, nezvanično, širom Timočke Krajine imali plantaže marihuane i celu armiju preprodavaca ovog opijata.

- Bobanu Manojloviću su lisice stavljene u Negotinu, a kod njega je pretresom pronađen 1,1 kilogram marihuane - navodi za naš list izvor iz istrage. - Iako smo dugo pratili i pripremali ovu operaciju, mlađi Desimir Manojlović je, ipak, iz još neutvrđenih razloga, pobegao iz zemlje samo nekoliko dana pre hapšenja.

Naš sagovornik navodi da je u trenutku hapšenja ispred vozila kojim je upravljao Boban Manojlović, svojim autom išao Vujković. On je trebalo da ga upozori na prisustvo policije ili ako vidi nešto sumnjivo.

- Vujković je imao ulogu "čistača" - navodi naš izvor. - Međutim, policija je sačekala primopredaju, nakon čega su obojica uhapšena.

Nakon toga, pretresom kuće koju je Vujković zakupio u negotinskom selu Štubik, pronađeno je još 8,7 kilograma marihuane, a u borskom selu Luka još 4,8 kilograma te opojne droge, spremne za dalju prodaju. Kako se sumnja, ova dva brata su godinama razvijala "biznis". Počeli su s jednom, a završili sa nekoliko plantaža marihuane, koje su bile rasute po celoj Timočkoj Krajini.

- Sumnja se da su Manojlovići imali i ljude koji su za njih uzgajali marihuanu, kao i celi korpus preprodavaca te droge - dodaje naš sagovornik. - Međutim, iako se godinama sumnjalo da se oni bave uzgojem i prodajom narkotika, protiv njih nikada nije podneta prijava, niti su imali ikakav konflikt sa zakonom.

ODREĐENO POLICIJSKO ZADRŽAVANjE

PROTIV Manojlovića I Vujkovića je podneta prijava zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. Za Desimirom Manojlovićem, za koga se sumnja da je pre nekoliko dana prebegao u Austriju, traga se.