TOMISLAV Maksimović (62) radnik u Rudniku bakra "Majdanpek" (RBM) iz sastava RTB "Bor", poginuo je danas na radnom mestu, kada je na kontejner za kontrolisanje rada pumpi pala stena i ceo taj objekat odvukla u veštačko jezero na dnu rudokopa. Prema saznanjima "Novosti", Maksimović je bio sam u trenutku nesreće.

- Kao da je krenula lavina - ispričali su nam očevici. - Gomile stenja i kamenja, poput cunamija, obrušile su se na kontejner. Za tren oka sve je odletelo u veštačko jezero na dnu rudnika.

"Kućica" je odmah nestala u vodi koja je na pojedinim mestima dubine do deset metara.

- Zbog nepristupačnog terena niko nije mogao ni da siđe dole da vidi ima li nade da je Maksimović kojim slučajem preživeo - dodaju naši sagovornici. - Očekujemo dolazak ronilaca koji će, nadamo se, da izvuku Tomislava.

U rudnik je odmah stigla policija, a ubrzo i rudarska inspekcija. Do zaključenja ovog broja nije bio poznat uzrok tragedije u kojoj je stradao Tomislav Maksimović iz majdanpečkog sela Blizna.

Prošle godine, baš na Dan rudara, u RBM je poginuo Dejan Miljković (48), radnik niške firme "Erozija". On je nastradao kada ga je stranica kamiona udarila u glavu, od čega je podlegao povredama. U RBM je poginuo i Radoš Ristić (57), iz Blaca, koji je propao kroz pod u majdanpečkoj flotaciji i preminuo na licu mesta.