KORISNICI Gerontološkog centra u Knjaževcu, njih oko 230, oštećeni su za više hiljada evra, i to tako što im je novac, koji su deponovali za osnovne potrepštine i lekove - kraden! Ovo je potvrdio i Saša Ignjatović, direktor ove ustanove.

- Popisom smo ustanovili da nedostaje novac - kaže Ignjatović. - Zasada, nemamo precizne podatke koliko je para uzeto, ali se sumnja da je reč o više hiljada evra. Više će se znati nakon detaljne provere.

Po njegovim rečima, u toj ustanovi postoji kasa u koju korisnici ostavljaju novac i dobijaju priznanice da se pare tu nalaze.

- To se radi jer imamo i nepokretne i slabo pokretne korisnike, koji nisu u stanju da raspolažu novcem - objašnjava Ignjatović. - Zbog toga su pare ostavljali u sef, a gerontodomaćice su im kupovale lekove i druge potrepštine.

Da novac fali ustanovljeno je nakon popisa, a sumnja se na blagajnika kome je uručen otkaz.

- Nedugo nakon otkaza, blagajnik je vratio oko 300.000 dinara, ali smo sve prijavili policiji, koja istražuje ceo slučaj - napominje direktor knjaževačkog Gerontološkog centra. - A za koliko su naši korisnici, zapravo, oštećeni, znaćemo tek kada proverimo sve “ulazne i izlazne” priznanice.

NAPALA CIMERKU

GERONTOLOŠKI centar u Knjaževcu je u žižu interesovanja srpske javnosti dospeo pre četiri godine, kada je jedna gluvonema štićenica svojoj cimerki, u toaletu - iskopala oči.