DRAGAN Živanović (66) kome se na teret stavljalo da je preko "Fejsbuka" stupio u kontakt sa jedanaestogodišnjom devojčicom u pokušaju da je namami, kako bi sa njom imao seksualne odnose,osuđen je u Višem sudu u Beogradu na dve godine i četiri meseci zatvora. Veće je donelo odulku da mu se ukine pritvor u kojem je bio od 10. avgusta prošle godine.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, kako bi se zaštitili interesi deteta i njene majke koja je uspela da ga raskrinka Živanović je u istrazi, kao i na suđenju tvrdio da je mislio da se dopisuje sa starijom osobom.

Devojčicina majka je ispričala da joj se ćerka požalila da je sa njom na "Fejsbuku" kontaktirao "jedan matori čika". Poslao joj je poruku: "Pozdrav devojčice, jako si seksi, vidim da si mlada, savršena." Tada je majka u dogovoru sa policijom uzela stvar u svoje ruke i krenula u prepisku sa njim. Sve to trajalo je sedam dana, tokom kojih joj je slao eksplicitne slike na kojima su deca. A, pozivao ju je na mobilni, kada je ona menjala glas kao da je dečji i tako razgovarala sa njim.

Živanović je uhapšen kad se pojavio na sastanku, koji je prethodno, kako je mislio, ugovorio sa devojčicom. Umesto deteta, sačekala ga je policija.