Nema sporazuma za ubistvo brata

J. D. Lj.

sreda, 25. 01. 2017. u 10:14

Нема споразума за убиство брата

Školsko dvorište u kojem je ubijen Marko Jakovljević / Marko Jakovljević, Miloš Jakovljević

Odloženo suđenje Milošu Jakovljeviću (21), koji je usmrtio Marka Jakovljevića (16)

ODBRANA Miloša Jakovljevića (21), koji je optužen za ubistvo rođenog brata Marka (16), u aprilu 2014. u školskom dvorištu u Kaluđerici, podnela je predlog za sporazum krivice smatrajući da se tragedija slučajno dogodila. Ipak, nadležno tužilaštvo je juče to odlučno odbilo, stojeći i dalje iza tvrdnje da je reč o - teškom ubistvu.

Miloš je juče iz kućnog pritvora, u kojem je od februara prošle godine, vidno potresen i uplašen, u dubokoj crnini došao u zgradu Višeg suda u Beogradu. Bio je u pratnji oca Gorana i advokata. Trebalo je da iznese svoju odbranu pred sudskim većem, ali je na kraju ročište prekinuto, a suđenja odloženo za 2. mart. U hodniku zgrade u Katanićevoj, nakon toga, stranke u postupku, advokati, rodbina i prijatelji optuženih, glasno su negodovali na odluku tužilaštva:

- Sramota! Kako tužilac može Milošu da stavlja na teret teško ubistvo? Pa, nije svesno i s namerom hteo i ubio rođenog brata. Sve se desilo slučajno. Sudbina je, valjda htela da Marka jedan jedini hitac pogodi pravo u srce i usmrti ga na mestu. Tragedija je velika. Milošu je dovoljna kazna što će celog života nositi krst, još mu tužilac dodatno "pakuje" 40 godina robije... Ovde, u najgorem slučaju, Milošu može biti suđeno za ubistvo iz nehata, a ne za teško ubistvo!

Miloš juče nije želeo ništa da komentariše, dok je njegov otac Goran kratko rekao da veruje u sud i nada se najboljem.

- Našeg Marka ništa više ne može vratiti - rekao je Goran. - On će živeti dokle god smo mi živi, a za Miloša ćemo se boriti. Ne branim ga, ali jedno dete sam izgubio, ne moram i drugo.

OPTUŽBE ZA POMAGANjE UČINIOCU

OSIM Jakovljevića, optuženi su i njegovi drugovi Strahinja Blagojević (19) i Stefan Đurđević (19). Oni se terete za pružanje pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Шатор

25.01.2017. 11:27

Судије, адвокати и тужиоци највећи проблем у земљи.

Кипераш

25.01.2017. 18:36

@Шатор - Адвокати, од муштерија живе, а Судије и Тужиоци, од Државне Плате, и од тала са Адвокатима, тужених!

Djole

25.01.2017. 16:03

Ocito je ovdje objest i nehat presudio nesrecnom momku. Jasna mi je namjera tuzilastva da na nejakoj porodici slomije kola i onda prica kako su oni nesto uradili u zemljici Srbiji. Ovoga ce na 20 godina u zatvor ali ce zato svu kriminalnu gamad i nesavjesne bolnicke kasape pustati sa po dve-tri godinice. Da ne pominjem Miskovicevog sina... Sram vas bilo.

običan građanin

25.01.2017. 16:33

"jedno dete sam izgubio, ne moram i drugo"Žao mi je, ali treba misliti i na druge ljude. Ne treba sutradan da još neko izgubi dete ili oca zbog nekoga lakog na obaraču.

Драгомир

25.01.2017. 18:51

Да се ја питам 40 година робије баш зато што је убио рођеног брата!Када посетим покојне рођаке на гробљу прођем поред гроба убијеног брата.Колико је недужних убијено због особа који нису знале да рукују пиштољем?40 година да буде за наук!И крај приче!