POŽAR U NOVOM SADU: Starca ubila plinska boca

Lj. P.

utorak, 17. 01. 2017. u 13:19

ПОЖАР У НОВОМ САДУ: Старца убила плинска боца

Vatrogasci gase požar u prizemlju zgrade Foto Matija Candir

Veliki požar u Ulici Oblačića Rada u novosadskom naselju Stara Detelinara. U nesreći povređeno devet stanara zgrade, od kojih je troje hospitalizovano

U POŽARU koji je izbio danas u višespratnici u Ulici Oblačića Rada 13 u novosadskom naselju Stara Detelinara, stradao je Petar Glušac (80), dok je devetoro njegovih komšija povređeno. Prema prvim rezultatima istrage, vatra je buknula usled eksplozije plinske boce.

Kako su nam ispričali stanari, oko 12 časova čula se detonacija, a zatim je gotovo čitavu zgradu ispunio gust i crn dim. Mnogi su tada izašli napolje u strahu da se požar ne proširi. U podrumu zgrade je izbio veliki plamen koji je oštetio dva stana iznad.

- Videla sam nesrećnog komšiju nekoliko sati pre požara, dolazio je kući i nosio je plinsku bocu - kaže jedna od stanarki zgrade broj 13. - Često je boravio dole u podrumu.

Nastradali Petar Glušac, po pričama pojedinih komšija, živeo je sa sinom na drugom spratu, ali je često odlazio u podrum i tu provodio vreme. Navodno je u ovom prostoru ponekad i kuvao, pa se pretpostavlja da je zbog toga danas doneo plinsku bocu. Nebojša, sin nesrećnog čoveka, danas nije imao snage da priča.

- Nemojte me, molim vas, ništa pitati - kratko je prozborio.

Inače, od devetoro povređenih troje je kolima Hitne pomoći prebačeno na Institut za plućne bolesti zbog otežanog disanja, dok su lekari šestoro zbrinuli na licu mesta.

GASILI SAT VREMENA

U gašenju velikog požara učestvovalo je pet vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca. Borba sa vatrenom stihijom je trajala oko sat vremena, ali su vatrogasci ostali da dežuraju još neko vreme.

Komentari (4)

Novosadjanin

17.01.2017. 14:50

Kako su mu to stanari dozvolili? Nema sanse da bi pored nase predsednice neko mogao da tako nesto radi. Zena ima fakultet, starija i bolesana, ali sto se tice zgrade je prva liga. Sama pocisti podrume, vodi racuna o dvoristu, cisti sada i ulicu kada pada sneg.

Анти Антифа

17.01.2017. 19:31

@Novosadjanin Како те није срамота да старију,болесну жену пустиш да сама чисти снег,Novosadjanine