POMENOM na Novom groblju u Beogradu, porodica i prijatelji Željka Ražnatovića Arkana obeležili su 17 godina od njegove smrti. Nešto posle 11 časova pred spomenik komandantu dobrovoljačke garde stigli su njegova supruga Svetlana Ceca Ražnatović, u pratnji sina Veljka i ćerke Anastasije. Uz njih je bila i Sofija, Ražnjatovićeva ćerka koja danas živi u Briselu.

Ćerku Sofiju, Arkan je dobio sa socijalnom radnicom koja je o njemu vodila računa u belgijskom zatvoru. Ova devojka se do sada nije pojavljivala u medijima, a nije krila ni suze prilikom obilaska večne kuće svoga oca.

Pored njih na pomenu su bili i Cecina sestra Lidija sa suprugom Predragom Ocokoljićem, kao i Veljkova devojka Ana Cakić. Viđen je i Arkanov kum Borislav Pelević, zatim Vidoje Ristović sa ocem Viktorom, poznatijim pod nadimkom Miša Grof, koji je bio Ražnatovićev blizak prijatelj.

Ražnatović je ubijen 15. januara 2000, u hotelu "Interkontinental", u 48. godini. Na mnogobrojnim suđenjima za ovu likvidaciju nisu utvrđeni ni motiv ni nalogodavci ubistva.

U beogradski hotel došao je sa suprugom Cecom, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem. Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sedeo u holu, nedaleko od recepcije, sa Milenkom Mandićem Mandom i Draganom Garićem.

Nešto posle 17 časova u hotel su stigli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, zatim Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd Dobroslav Gavrić.


Ćerka Sofija iz Brisela

Pegla je ostao na parkingu, dok su Gagi, Miki i Gavrić ušli u hotel, pozdravili se sa Arkanom i njegovim društvom i seli u drugi separe.

Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj CZ 99: tri metka je ispalio Arkanu u potiljak, sa tri metka u glavu i jednim u leđa pogodio je Mandu, sa dva metka Garića u leđa koji je pokušao da pobegne.