ALEKSANDAR Živanović (33), osumnjičen da je 31. decembra prošle godine svojim automobilom ubio Jelenu Melović (14), a zatim pobegao sa mesta nesreće, imao je u trenutku udesa 1,06 promila alkohola u krvi i nije bio sposoban za upravljanje automobilom. Ovo je konstatovano u nalazu veštaka koji je u ponedeljak stigao u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Zbog stepena alkoholisanosti predmet će preći u nadležnost Višeg tužilaštva.

Nesreća se dogodila u Ulici Bahtijara Vagabzade oko 18.40. Živanović je, kako se sumnja, vozeći neprilagođenom brzinom, iz Borske ulice, naglo skrenuo u Bahtijara Vagabzade. Prema nepotvrđenim informacijama, nije vladao vozilom i jednog trenutka je, kod skretanja za groblje, naleteo na Jelenu, koja je šetala psa. Bukvalno ju je pokosio, a onda, ne gledavši šta je sa devojčicom i ne pokušavajući da joj pomogne, nestao u pravcu pet solitera.

Građani su videvši šta se dogodilo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Međutim, devojčicu je neko u međuvremenu privatnim automobilom prevezao na VMA, gde su lekari sve učinili da joj spasu život. Nažalost, u tome nisu uspeli. Policija je sutradan uspela da identifikuje i uhapsi vozača.

Živanović, po profesiji veterinar, na saslušanje u Prvo tužilaštvo priveden je 2. januara. Bio je u teškom psihičkom stanju, zbog čega nije bio sposoban da iznese odbranu, kao ni da objasni zašto nije stao da pomogne Jeleni, već je pobegao. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Prvog suda mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

PROVERA BRZINE I ISPRAVNOSTI VOZILA

PREMA informacijama koje smo dobili, u nastavku istrage radiće se saobraćajno veštačenje, kako bi se utvrdilo kojom brzinom se kretalo vozilo, kao i da li je bilo u ispravnom stanju. Takođe, biće saslušani i svedoci, koji su se zatekli na mestu nesreće.