Sveštenik ukrao i prodao paketiće

J. B. - M. M. R.

04. 01. 2017. u 17:33

Uhapšen V. B. (51), propovednik Evangelističke crkve u Somboru. Prazne kutije od darova iz Nemačke pronađene pored Bačkog kanala

Свештеник украо и продао пакетиће

Mesto gde je V.B. odložio kutije od humanitarne pomoći koju su poslala deca vršnjacima u Vojvodini

SOMBORSKA policija uhapsila je V. B. (51), propovednika Evangelističke crkve, zbog sumnje da je iz crkve, u kojoj su bili paketići iz humanitarne pomoći, uzeo deo i prodao ih! On se tereti da je izvršio krivično delo pronevera, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Naime, na desetine praznih kutija u kojima su bili novogodišnji pokloni za decu pronađeno je pre dva dana u blizini Velikog bačkog kanala, kod Staparskog mosta, samo nekoliko kilometara od centra Sombora. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a juče u toku dana uhapšen je V. B., koji je navodno deo paketića podelio, a izvesnu količinu policija je pronašla u njegovoj kući i crkvi.

Somborci, zgroženi krađom paketića, objavili su slike gomile sveže otpakovanih kutija na društvenim mrežama. Kako se ispostavilo, poklone su poslala deca iz južnog dela Nemačke mališanima u Novom Sadu i Somboru. Brojne institucije i organizacije su, kako se priča po Somboru, preuzimale ove darove i prosleđivali ih dalje. Jedan deo, osumnjičeni propovednik je odneo iz crkve i - prodao.

Među ukrasnim papirima pronađene su čestitke i crteži dece iz Nemačke koje su poslali svojim vršnjacima povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Pa tako na "deponiji" našli su se radovi i razglednice sa željama Nore, Luize, Ane i Jakova. Zvanične potvrde iz Nemačke još nema zbog praznika, a iako se u prvi mah spekulisalo da je reč o novogodišnjoj akciji Crvenog krsta, ubrzo su to demantovali iz ove organizacije.

- Crveni krst nema nikave veze sa novogodišnjim paketićima za decu koji su, navodno, pronađeni u blizini Velikog bačkog kanala. Tokom decembra, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Crvenog krsta Srbije, lokalnoj samoupravi i donacijama, naša organizacija obezbedila je 192 novogodišnja paketića za decu polaznika Igraonice za romsku decu u Bačkom Monoštoru, zatim decu korisnika Narodne kuhinje u Somoru i decu smeštenu u Prihvatnom centru u Somboru. Nikakve donacije u vidu novogodišnjih paketića od bilo koje organizacije iz inostranstva CK u Somboru nije primio. Kompletna dokumentacija o prijemu i distribuciji paketića nalazi se u arhivi - stoji u saopštenju Crvenog krsta.

U somborskoj policiji su nam potvrdili da istražuju ceo slučaj, a mesto na kojem su bile gomile kutija kod Staparskog mosta, juče do 13 časova bilo je očišćeno.

"GORELE" DRUŠTVENE MREŽE

"KO još radi ovako nešto? Neko mora da odgovara. U šta smo se to pretvorili? Naša bruka i nekultura. Sve će se ovo zaboraviti za pet dana. Možda su lopovi mislili da će naći evre. Krivci smo mi sami..." - samo su neki od komentara objavljenih danas na "Fejsbuku" i "Tviteru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ko Bajagi

04.01.2017. 19:08

I od ostvarene dobiti koje je raspodelio u tri koverte sa kojima je profesionano manilulisao uspeo da zaradi 22 000 EUR !!!

vas pastir

05.01.2017. 18:07

@boba - Na tome ce se i zavrsiti. Niko nije podneo prijavu za kradju a isti ce dobiti ukor ili eventualno racun komunalne jer je bacao "smece " na za to ne predvidjenom mestu. Sve ostalo se zataskava kao i sve ostalo krupno a pere se nekom verskom mrznjom ili vec. Niko ne stavlja prst na tanku zicu i glupima sve prolazi, dok je ovaca bice i dzempera. Zdravi da ih nosite kad vam je Bog vec pamet uzeo na zalost jos dugi niz godina. Ponavljam na zalost.

Somborac Bajmocanka

05.01.2017. 10:42

Da li je moguce da se ovo desava u mojoj okolini uzas kako neko moze da bude toliko proklet e Boze dragi uzas nemam reci sve sam cula al da uzima od dece . Sredi smece vidi se koliko si uredan ...

Stanisavljevic Slavko

05.01.2017. 10:44

Ovaj "svestenik"ili pastor kako ih u Protestantskoj crkvi nazivaju nije narocit slucaj jer je ocigledno da i u drugim crkvama ima slicnih kriminalnih radnji narocito kada je u pitanju novac,odeca i hrana koju salju nasi gradjani na privremenom ili stalnom boravku u inostranstvu za nase ugrozeno stanovnistvo na Kosovu i Metohiji.Srbi u Vankuveru( dve crkve Sv.Sava i Sv.Arhandjel Mihajl)u nekoiko navrata prikupili smo prilicno novca i ostalih potrebstina ali je mali deo dosao u prave ruke.Nazalost