RASVETLjAVAJUĆI prošlonedeljno ubistvo Novosađana Dragana Jovanovića Gidre (26), nekadašnjeg vođe navijača grupe "G3" novosadske Vojvodine i Daria Roklicera (29), pilota i bivšeg kik-boksera, operativci kriminalističke policije su u koordinaciji sa Višim tužilaštvom uhapsili još petoricu osumnjičenih za učestvovanje u tuči koja je prethodila prebijanju nasmrt za koje je osumnjičen Stevan Josić (34) zvani Sima Strahota, koji je u pritvoru.

Trojici Novosađana koji su radili kao obezbeđenje u "Mojoj kafanici", Vladimiru K. (33), Petru R. (34) i Miletu N. (41), lisice na ruke su stavljene istovremeno u subotu popodne u njihovim kućama. Preostala dvojica, Andrea Č. (32) iz Beograda i Borislav Č. (26) iz Sremske Mitrovice, inače prijatelji pokojnog Jovanovića koji su te večeri bili sa njim u društvu, uhapšeni su odmah posle njegove sahrane i daće na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Jedan od uhapšenih radnika obezbeđenja, Vladimir K., kako nezvanično saznajemo u vrhu MUP, je svojevremeno radio u interventnoj jedinici, ali je zbog nespojivosti ovog čime se bavio van službe, premešten u drugu policijsku stanicu.

Druga dvojica radnika obezbeđenja su se tim poslom bavila odranije, a Mile N. je početkom avgusta 2008. godine bio lakše ranjen u pucnjavi ispred diskoteke "Akvarijus", gde je bio u obezbeđenju, a za njegovo ranjavanje je bio osumnjičen upravo Dragan Jovanović Gidra.

- Do sada su sedmorica uhapšena, ali se ne isključuje mogućnost da će biti još privedenih zbog neprijavljivanja krivičnog dela, te se očekuje još krivičnih prijava - saznajemo nezvanično. - Niko od osoblja, niti od gostiju nije obavestio policiju o tuči, niti o dvostrukom ubistvu.


NAMERAVAO DA POBEGNE

POSLE Josićevog hapšenja kod njega je, kako saznajemo, pronađena veća suma novca. Po svoj prilici, on je nameravao da pobegne u inostranstvo, a na to ukazuje i činjenica da je otkriven nedaleko od Međumesne autobuske stanice.

Po onome što je zasad utvrđeno, u sredu oko 4.30 sati došlo je do svađe, a zatim i tuče u lokalu "Moja kafanica", a po jednoj od verzija Jovanović i Roklicer su se bahato ponašali. Gidrina sestra je, međutim, izjavila da se prema njenim saznanjima, Roklicer sukobio sa Josićem, šefom obezbeđenja u kafani, a da su ostali momci iz obezbeđenja skočili da ih razdvoje i počeli su da ga tuku. Roklicer je pretučen palicom, a smrtonosne udarce je zadobio i Gidra koji je pokušao da mu pomogne.

O dva tela na pločniku u Ulici vojvođanskih brigada policiju su obavestili građani, slučajni prolaznici. Desetak sati kasnije, u Bulevaru Jaše Tomića, uhapšen je osumnjičeni Josić u plavom "renou klio". Za volanom je bila njegova devojka koja je puštena posle obavljenog razgovora.

* Dragan Jovanović Gidra

Ubrzo posle toga uhapšen je i Miroslav Knežić Kimi (32), pod sumnjom da je pomogao Josiću posle zločina. On se sumnjiči da je Josića vozio svojim automobilom i krio ga u svom stanu. Kod Miroslava su pronađeni nelegalno oružje i municija.


DEBEO JOVANOVIĆEV DOSIJE

PROTIV sada pokojnog Jovanovića u prethodnom periodu je podnošeno 36 krivičnih prijava za razna krivična dela, a poslednja u septembru ove godine, jer je u njegovom stanu pronađena izvesna količina droge, vagica za merenje i municija. Na njega je pucano tri puta za prethodnih godinu dana.