DOKTOR Goran Joksimović, v. d. direktora Opšte bolnice u Boru, formirao je Komisiju za unutrašnji stručni nadzor koja bi u najkraćem roku trebalo da ustanovi da li je bilo propusta lekara prilikom zbrinjavanja pacijenta Dalibora Đoševskog (38), zvanog Džaja. Naime, Saša Nikolić (38) zvani Cnje u svom stanu je hicem iz pištolja "CZ 7,65" upucao Đoševskog.

Međutim, povređeni muškarac je sam pozvao Hitnu pomoć i lekarima ispričao da ga je, iz mraka, nepoznata osoba napala šrafcigerom. Nakon toga, dežurni lekar u Opštoj bolnici u Boru konstatovao je lake ozlede i pacijenta pustio kući. U toku noći, Đoševskom je pozlilo, pa ga je rodbina opet vratila u bolnicu.

- Pregledom je tada ustanovljeno da pacijent nije imao ubodnu ranu, kako je kazao lekarima, već ustrelnu - precizira dr Joksimović. - Metak je prošao kroz rame, ozledio oba plućna krila i zaustavio se u suprotnoj lopatici.

Đoševski je odmah nakon toga upućen u niški Kliničko-bolnički centar. Odatle je prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde se lekari bore za njegov život.

- Komisija treba da ispita sve relevantne činjenice od prijema pacijenta, dijagnostike do zbrinjavanja. Čine je dva hirurga, anesteziolog i specijalista urgentne medicine - precizira dr Joksimović. - Njihov pisani odgovor očekujem do petka.

Po rečima v. d. direktora Opšte bolnice u Boru, ukoliko postoji sumnja da krivice lekara ima, o tome će biti obavešteno Ministarstvo zdravlja.

- Nakon toga, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja ponovo će proveriti sve okolnosti - navodi dr Joksimović. - Sigurno je da, ako ima krivaca, oni neće biti amnestirani.


SVE PRIZNAO U POLICIJI

INCIDENT se dogodio na Svetog Nikolu, kada je Nikolić izvadio pištolj, koji ilegalno poseduje, i počeo da vitla njime. U jednom trenutku je opalio i metak je pogodio Džaju.

Međutim, tek nakon što je Đoševski po drugi put završio u bolnici, policija je, operativnim radom, rekonstruisala kompletan događaj. Vrlo brzo su organi reda došli do stana u kome živi Nikolić. Tu su obavili pretres i pronašli pištolj. Nikolić je pritisnut dokazima priznao da je on upucao svog prijatelja. Na saslušanju se branio da je oružje slučajno opalilo, što je potvrdila i devojka koja je prisustvovala događaju.