NIŠKA policija, po naredbi Prekršajnog suda, sprovela je staricu od 76 godina kod sudije za prekršaje koji je trebalo da je uputi na izdržavanje zatvorske kazne, jer nije platila kaznu od 10.000 dinara. Ona je kažnjena na osnovu prijave Komunalne policije, jer je navodno njena mačka vršila nuždu u komšijskom dvorištu!

Komunalna policija nam u sredu nije dala komentar, ali nam je predsednica Prekršajnog suda Vera Cvjetković potvrdila šta se događalo.

- Izašli smo joj u susret imajući u vidu njene godine, tako da, ipak, neće otići na izdražavanje zatvorske kazne. Ali će novčanu kaznu morati da plati - kazala je Vera Cvjetković, predsednica Prekršajnog suda koja je odbila da otkrije identitet starice. - U ovom slučaju nije prekršena procedura niti zakon jer je rešenje o kazni pravosnažno, pa ukoliko se ne plati u zakonskom roku, zaista preti kazna zatvora bez obzira na pol ili uzrast onoga kome je dosuđena kazna. Iz humanih razloga stranka nije sprovedena u Ženski zatvor u Požarevcu.

Javnost je o ovom događaju alarmirao Nišlija Žarko Đorđević, predsednik udruženja građana "Za spasenje Niša" na svom fejsbuk-profilu.