Teodora Kaćanski ubijena greškom, zbog zatamnjenih stakala

Z. USKOKOVIĆ

20. 12. 2016. u 20:00

Novosadska kriminalistička policija na korak do rasvetljavanja ubistva Teodore Kaćanski (30). Nalogodavac zločina iz suparničke "ekipe" njenog dečka Nenada S.

Теодора Каћански убијена грешком, због затамњених стакала

Teodora Kaćanski (desno) ubijena je u Novom Sadu u džipu "rendž rover"

OPERATIVCI novosadske kriminalističke policije na korak su do rasvetljavanja ubistva Teodore Kaćanski (30), koje se dogodilo 19. novembra ove godine u Novom Sadu, saznaju "Novosti". Prikupljeni operativni podaci pokazuju da se nalogodavac zločina krije među supraničkom "ekipom" njenog dečka, a kako se sumnja, ona se greškom našla na nišanu plaćenog ubice samo zbog zatamnjenih stakala na džipu "rendž rover".

Ovo vozilo policija je detaljno pregledala, a forenzički tragovi pokazali su da je zločinac pucao u vrat žrtvi, verujući da ona nosi pancir. Napadač je bio uveren, međutim, da puca u Teodorinog dečka Nenada S., koji je bio prava meta.

- Tog dana Teodora i njen momak su naizmenično vozili džip - navodi naš izvor. - Nešto posle 20 sati krenuli su ka zgradi gde su živeli. Nenad je bio za volanom. Parkirao se blizu gradilišta i ušao u zgradu da nešto uzme, a ona ga je čekala u vozilu. Onda je napravila kobnu grešku. Sa suvozačkog, prešla je na mesto vozača, ne izlazeći iz "rendž rovera".

U tom trenutku, prema policijskoj rekonstrukciji zločina, ubica, koji se krio iza obližnjih blokova za zidanje na gradilištu, pritrčao je džipu. Iz neposredne blizine pucao je u vozača. Međutim, zatamnjena stakla onemogućila su da vidi da to nije njegova meta, zbog čega je Teodora smrtno ranjena. NJu su hici pogodili u vrat, stomak i nogu. Od zadobijenih povreda preminula je tri dana kasnije.

Od prvog trenutka ranjavanje ove Novosađanke policija je istragu usmerila ka njenom dečku, jer su sva saznanja govorila da ona nije upletena u bilo kakave mutne radnje. Dodatnu sumnju unela je i činjenica, koju su obelodanili njeni prijatelji, da već nekoliko meseci Nenad S. nosi pancir.

- To i objašnjava činjenicu da je ubica pucao vozaču u gornji deo tela, odnosno da se fokusirao na vrat i glavu - navodi naš izvor. - Da je imala pancir možda bi i bila živa, ali su joj meci razorili grlo i stomak. To je klasična sačekuša.

BOGATO ŽIVELI

TEODORINI prijatelji su posle njenog stradanja isticali da niko od njih ne zna u kakvim poslovima je bio Nenad S., kao i da ona sama nikada nije pričala o tome. Ipak, bilo je evidentno da imaju dosta novca.

- Teodora potiče iz pristojne familije - ispričali su njeni drugari. - Oduvek je bila sportski tip, instruktorka fitnesa i veoma dobra i omiljena u društvu. Zaljubila se, međutim, u njega i nisu joj bile bitne priče o njemu. On je prema njoj bio izuzetno fin i pažljiv. Živeli su u potkrovlju zgrade koje je bilo samo njihovo.

U prvo vreme kolala je i verzija po kojoj je devojka napadnuta kao opomena njenom dečku Nenadu. On je slovio i kao neko ko je blizak takozvanom veterničkom klanu. Bio je i svedok na jednom od procesa Nenadu Opačiću još 2003. godine kada se klanu sudilo za otmicu Mladena Marića. Policija je, kako nezvanično saznajemo, detaljno saslušala momka ubijene Teodore, koji je bio prava meta zločinca. On je dosta toga ispričao, ali inspektori veruju da nije rekao sve što zna, jer strahuje za život.

- Bez obzira na to što je ćutao o ključnim podacima, operativne informacije koje smo prikupili ukazuju kome se on zamerio. A pozadina svega su kriminalni poslovi - navodi naš izvor. - Uglavnom je reč o privrednim prestupima i nezakonitoj trgovini, od automobila do zemljišta i nekretnina. Do sada je protiv njega podneto petnaestak krivičnih prijava. Zamerio se mnogim ljudima.


MLADA FITNES INSTRUKTORKA SAMO POSLEDNJA U NIZU KOJA JE GREŠKOM UBIJENA

SIVA MAJICA ZBUNILA UBICU


SMRT mlade fitnes instruktorke iz Novog Sada nije, nažalost, usamljena greška plaćenih ubica. U Beogradu je, tako, pre devet godina ubijen košarkaš Jovan Manović (29), u bašti kafića "Zodijak" na Senjaku. Posle detaljne istrage utvrđeno je da je on nevina žrtva obračuna dveju srpskih kriminalnih grupa u borbi za prevlast na tržištu narkotika.

Prava meta plaćenog ubice Milanka Ivanovića, iz Čajetine, bio je, prema policijskim saznanjima, Goran Marić Mare, pripadnik jedne od beogradskih kriminalnih ekipa.

- Ubica koji je sedeo na motoru imao je tipera koji mu je rekao da Marić na sebi ima majicu i naočare i da sedi za određenim stolom - priča naš sagovornik. - Nekoliko sekundi pre napada, Marić je skinuo naočare. Košarkaš je, na njegovu nesreću, bio u sličnoj majici i s naočarima. Zločinac je mislio da je on meta i pucao je u njega i ubio ga hicem u glavu.

Jedan od ubica "zemunskog klana" Sretko Kalinić priznao je da je tokom jednog "posla" napravio kobnu grešku. Umesto da ubije Ivana Delića iz Budve, u kafiću u ovom gradu, ni kriv ni dužan nastradao je student iz Nikšića Goran Pejović.

- U avgustu 2008. dobio sam nalog da likvidiram Ivana Delića, kuma Brane Mićunovića. Trebalo je da ga ubijem u budvanskom kafiću "Palma". Greškom sam, umesto Delića, ubio mladića koji je sedeo za susednim stolom. Nosio je sivu majicu, kakvu je na sebi imao i Delić - ispričao je Kalinić policiji.

Kalinić je tada ispalio 10 hitaca. Tokom bežanja spala mu je perika sa koje su uzeti biološki tragovi. DNK je potvrdio Kalinićevu priču.

Svedoci su ovako opisali krvavi događaj:

- "Pozdrav iz Beograda" - izgovorio je oniži muškarac sa slamnatim šeširom na glavi i dugom crnom talasastom perikom, u momentu kada je prišao stolu za kojim su sedeli Nikšićanin Goran Pejović i njegova dvojica drugara. Maskirani ubica, koji je došao iz pravca diskoteke "Trokadero", izvadio je pištolj i u Pejovića, koji je na sebi imao sivu majici, ispalio šest hitaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Aleksandar Bojic

20.12.2016. 20:47

Sta to sve vredi sto POLICIJA uradi kad SUDIJE daju SMESNE KAZNE...Ovde ljudi za 5-10 godina dolazi vreme MEKSIKA gde OSTECENI , UCVELJENI nece CEKATI SUDJENJE...

Marex

21.12.2016. 10:22

Nosio je pancir sve vreme... Ah, da, možda je pokojna devojka mislila da joj je dečko poštar pa neko hoće da ga upuca zbog paketa koje nosi ljudima...