TRAGEDIJA KOD KRUŠEVCA: Usmrtio sina posle svađe braneći suprugu (FOTO)

S. Babović

sreda, 07. 12. 2016. u 11:07

ТРАГЕДИЈА КОД КРУШЕВЦА: Усмртио сина после свађе бранећи супругу (ФОТО)

Kuća porodice Rašić u kojoj se dogodio zločin Foto: S: Babović

Milan Rašić (34) prvo čekićem udario oca Ivu (67) koji ga je nakon toga više puta ubo nožem u predelu grudi

SVAĐA u porodici Rašić u Velikoj Kruševici kod Kruševca imala je krvav kraj nakon što je Ivo Rašić (67) iz ovog sela nožem usmrtio sina Milana (34). Zločin se dogodio danas posle ponoći, kada je ubijeni Milan nasrnuo na svoju majku i počeo da je udara. Suprug je pokušao da je zaštiti, a u opštem metežu njegov sin je nastradao.

- Pripadnici MUP u Kruševcu uhapsili su osumnjičenog zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo - navode u kruševačkoj policiji. - Po odobrenju Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Prema rečima Mile Rašić, njen sin Milan je došao kući oko pola dva ujutru, dok su ona i suprug spavali.

- Počeo je da otvara šporet i da loži vatru, pa sam se probudila - priča za "Novosti" Mila. - Zamolila sam ga da taj posao odloži da bih ujutru ja očistila peć gde inače kuvam, ali je bio uporan. Na kraju je prekinuo i seo da jede.

SAUČEŠĆE NA "FEJSBUKU" FEJSBUK-stranica ubijenog Milana Rašića "osvanula" je sa brojnim izjavama saučešća prijatelja i ožalošćenih. Na istom profilu jedna od ostavljenih poruka pokojnika čiji je život tragično prekinut bila je da je "alkoholizam najčešći porok, kome su mnogi, pa i on, podlegli".

Mir nije dugo potrajao.

- Rekao mi je da je žurio iz kafane da bi naložio šporet da nam bude toplo - kaže Mila. - Probala sam da se izvinim i rekla mu da nisam imala nameru da ga povredim. Žar je još uvek bio u peći.

Mila kaže da je nakon toga sin jurnuo na nju i počeo da je tuče. Ruke su joj bile krvave od udaraca. Galama je probudila i Ivu Rašića, koji je pokušao da smiri situaciju.

- Posle rasprave u koju se uključio i osumnjičeni, pretpostalja se da je Milan uzeo neku vrstu predmeta poput čekića i udario osumnjičenog u glavu - rekao nam je izvor iz policije. - Posle toga je Ivo dohvatio nož sa stola i nekoliko puta dokačio sina u predelu grudi.

Milan Rašić

U Velikoj Kruševici za dramu koja se dogodila u njihovom komšiluku čulo se tek juče posle podne. Prema saznanjima "Novosti", po dolasku policije ne lice mesta roditelji su ispričali šta se dogodilo. Kako smo nezvanično saznali, pokojni Milan Rašić ranije je bio osuđivan za devet krivičnih dela (nasilničko ponašanje, krađe, razbojništva, narkotici...), a navodno je i pokušavao da se leči od zavisnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Suverena

07.12.2016. 12:55

Cигурно је био алкохол у питању ! Отац не може то да ураду у трезвеном стању а у пијаном може и сопствену мајку да силује и дете да убије