ŠAPČANIN Darko Pajić (24), radnik Građevinsko zanatske firme "Petrović gradnja 016" poginuo je u sredu u krugu Industrije hemijskih proizvoda - "Eliksir Prahovo" d.o.o. kod Negotina. On je stradao dok je obavljao rekonstrukciju nekadašnjeg pogona TPP u kojem se ranije proizvodila sirovina za deterdžente.

Nesrećni mladić propao je kroz otvor prečnika oko 50 santimetara koji je sam napravio. Pao je sa visine od osam metara na beton. U trenutku pada, saznajemo, nosio je kacigu i imao zaštitno odelo, ali su povrede bile takve da je izdahnuo na mestu.

- Tek treba da se utvrdi kako je došlo do nesreće. Inspektor rada je izdao usmeni nalog o zabrani rada dok se ne obezbede propisane platforme za bezbedno kretanje radnika u tom delu objekta - ističe Jasminka Vezurić, šef Odseka Inspekcije rada za Borski upravni okrug.

U porodičnoj kući nastradalog Darka Pajića zatekli smo njegovu baku Staniju i strica Milana. Od tuge i očaja jedva govore. Majka Zorica, kako kažu, otišla je sa prijateljima i rodbinom da pripremi sahranu sina.

- Kada je čula za tragediju, htela je da se ubije. Pokušala je da se baci pod automobil. Jedva smo je smirili i odveli u Hitnu - priča stric Milan.

Darko Pajić u ponedeljak je otišao u Negotin sa građevinskom firmom u kojoj je, kako porodica kaže, radio na crno već dva meseca. Baka Stanija jedva od suza drži oči otvorene. Od tuge posrće i tiho jeca za svojim unukom kojeg je odgajila, ali i za njegovim ocem kojeg je sahranila pre deset godina.

- Sine moj, oko moje, sada je Darko sa tobom. Ljubi ih majka, kako su lepi, pogledajte ih kako liče, kao jedan - plače baka Stanija, dok nam pokazuje slike sina i unuka.


U PETAK SAHRANA

- DARKO je bio vredan, nije birao posao. Skoro su im isključili grejanje, pa je ovaj posao na građevini prihvatio bez razmišljanja, samo nešto da zaradi - pričaju rođaci tragično nastradalog mladića.

Sahrana Darka Pajića biće obavljena u petak u 15 sati.