APELACIONI sud u Kragujevcu potvrdio je presudu požarevačkog Višeg suda, kojom je Vladica Tošić (52) dobio 14 godina zatvora zbog ubistva supruge Brankice (49). Stravičan zločin dogodio se septembra prošle godine u OŠ "Bata Bulić" u Petrovcu na Mlavi. Ubica je odmah sproveden na izdržavanje kazne u KPZ "Zabela".

Za krivično delo za koje je Tošić optužen, a čije je izvršenje nakon hapšenja i sam priznao, zakonom je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora. Prema navodima optužnice, koju je zastupao Miroslav Vojinović, zamenik višeg javnog tužioca, Vladica je suprugu usmrtio sa više uboda nožem 18. septembra 2015. Zločin se dogodio oko devet ujutru, kod ograde Osnovne škole "Bata Bulić", u kojoj je ona radila kao učiteljica.

Vladica ju je napao za vreme velikog školskog odmora, naočigled učenika i nastavnika. U to vreme je prolazio autom pored škole i tad je ugledao suprugu koja ga je četiri meseca pre toga napustila i zajedno sa njihovim punoletnim sinom otišla u podstanare. Ubica je izašao iz vozila i napao je.

- Kuhinjskim nožem optuženi je ubo Brankicu više puta u stomak i grudi. Obdukcija je pokazala da je smrt nastupila nakon šestog uboda - navedeno je u optužnici.


TRPELA NASILjE

Brankica je iza sebe ostavila sina Marka, starog 26 godina, majku Desanku i oca Vitomira. Na njenoj sahrani u rodnom selu Ždrelo, otac je izjavio da je ona od svog supruga duže vreme trpela fizičko zlostavljanje.