DANKO J. (22) iz Boljetina kod Majdanpeka pravosnažno je osuđen na šest godina zatvora, jer je u februaru 2014. godine ubio deviznu penzionerku Nadeždu Đorđević (88) iz Radoševca kod Golupca. Na izrečenu presudu niko nije uložio žalbu, ni branilac optuženog, ni viši javni tužilac, pa je ona postala pravosnažna.

Za krivično delo ubistvo, za koje je Danko J. optužen, zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora. On je dobio samo godinu dana više od minimalne kazne, jer je u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađi punoletnik. Takođe, na visinu kazne uticalo je i to što je utvrđeno da ima nizak količnik inteligencije, zbog čega mu je teško da razlikuje dobro i zlo.

Ovaj zločin dogodio se u februaru 2014. godine, u kući nastradale starice, kojoj je optuženi pomagao u kućnim poslovima, nadajući se da će za to biti plaćen. Međutim, pošto je ona odlagala isplatu, oni su se kobnog dana oko toga posvađali, pa je on staricu zadavio rukama. Posle nekoliko dana on je njeno beživotno telo uvio u ćebe koje je oblepio lepljivom trakom i stavio ga u najlon džak. Zatim je ručnim kolicima leš odvezao i ostavio izvan sela, pored magistralnog puta Golubac - Kladovo, na mestu zvanom “Košare”.

Rodbina starice je 21. februara prijavila njen nestanak, ali potraga nije dala rezultate. Tek 20. marta, na desetak metara od puta, jedan prolaznik uočio je odbačeni džak. Pošto mu se učinio sumnjiv, on je pozvao policiju, koja je otkrila da se u džaku nalazi ljudski leš. Sumnja je ubrzo pala na mladića iz Boljetina, jer je često boravio kod ubijene starice.