MECI su fijukali u nedelju usred bela dana u Beogradu. U pucnjavi koja se dogodila oko podneva u najprometnijoj ulici u naselju Vidikovac, ranjen je Nenad M. (38) u koga je pucao nepoznati revolveraš. Drama se odigrala na parkingu u Ulici patrijarha Joanikija 32b, naočigled mnogobrojnih prolaznika, i samo pukom srećom niko od njih nije stradao.

Napadač je najverovatnije Nenada hteo samo da "opomene", pa ga je, pucajući mu u noge, ranio u butinu. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Milanović je odranije poznat policiji i ima "debeo" dosije. Posle incidenta prebačen je na reanimaciju Urgentnog centra. Prema rečima očevidaca, trojica muškaraca, maskirana i s kapuljačama na glavama, čekala su u zasedi Milanovića.

- Začuli su se pucnji, a u sledećem trenutku i zapomaganje i jaukanje žrtve, koja se držala za nogu - kaže jedan od stanovnika ove ulice. - Bili smo prestravljeni, jer mnogo male dece je bilo na trotoarima. Ljudi su iskoristili dan za porodičnu šetnju po kraju, a mnogo njih je krenulo i na obližnju pijacu. Odmah su se svi razbežali.

Kako su nam rekli stanovnici Vidikovca, ovakvi slučajevi sve su učestaliji u ovom delu grada. Neki od njih strahuju da će se i ubuduće incidenti dešavati i kažu da se plaše da ne bude smrtnih ishoda.

- Čujemo svake večeri s prozora turiranje, jer voze besne automobile - ogorčena je Ljubica N. - Mladi su, ne znam zašto to rade. Ali danas da pucaju u nekoga, pa to je gore nego na filmovima.

Ubrzo su na mesto incidenta stigle ekipa Hitne pomoći i policija. Policija traga za napadačima.

DECA

OVO nije prvi put da Vidikovac dospeva na stupce crne hronike. Mladići M. V. (26) i K. V. (26) upucani su u julu prošle godine u parkiću na Vidikovačkom vencu. I tada je pored mesta incidenta bilo mnogo prolaznika, među kojima i dece.