Policija je u okviru istrage na pokušaj atentata na premijera Aleksandra Vučića, pronašla u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašla automobil “reno megan” pun oružja, potvrđeno je "Novostima".

U automobilu koji je ukraden u januaru, pronađen je revolver, hekler i veća količina municije, dva puta po 200 grama eksploziva TNT i dva mobilna telefona koja služe kao detonatori daljinsko aktiviranje eksploziva.

Ovaj automobil primećen je u subotu u blizini šume u Jajincima.

Pronađeni eksploziv se koristi u građevinarstvu, rudarstvu ali i u vojne svrhe. Izuzetno je razoran, a pronađena količina bila bi dovoljna da sruši jednu kuću i uništi blindirani automobil.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije večeras da je tokom istrage zbog oružja koje je pronađeno u blizini kuće premijera u Jajincima kod Beograda evidentirano 97 "bezbednosno interesantnih osoba", a da je saslušano njih 37.U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci puni oružja - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Stefanović izjavio je da su na oružju pronađeni DNK tragovi najmanje tri osobe. Prema njegovim rečima, radi se o delimičnim tragovima koji se preklapaju i njihova identifikacija neće biti laka, izjavio je ministar Stefanović u Skupštini Srbije.

Pročitajte još:
* Najmanje tri osobe dovedene u vezu sa oružjem; Vučić: Plašim se da ćemo teško otkriti ko je doneo arsenal
* Stefanović: Premijer strahuje da je meta bio njegov brat Andrej; Saslušano 37 osoba
* Vučić odlazi sa čela Biroa za bezbednost!
* Stefanović: Naoružanje potiče sa ratišta u BiH i Hrvatskoj
* SPREMALI ATENTAT NA PREMIJERA? Vučić: Čekam podatke od MUP i BIA