NEMA tog suda koji će da mi kaže da dete predam ocu. Jer, sve što je rečeno u presudi prokupačkog Višeg suda i što je istakao sudija Mališa Stojanović je netačno. On je našao vremena da se obrati novinarima, a nije imao vremena da ranije napiše presudu koja je trebalo da bude doneta još 2. aprila ove godine.

Ovim rečima Danijela Mladenović (32) iz okoline Žitorađe reaguje na nepravosnažnu presudu kojom je njen bivši suprug Igor Nestorović, iz sela Lukomir kod Prokuplja, oslobođen optužbe da je obljubio njihovu tada trogodišnju ćerku.

- Daj bože da poživim dovoljno dugo da pravda izađe na videlo, ali mi je nejasno kako prokupački sud može da pobije nalaze veštaka sudske medicine - navodi Danijela u razgovoru za naš list i podseća da je tužbu protiv bivšeg supruga podnela početkom novembra 2014. godine.

Devojčica je, kaže, prethodno bila kod oca nedelju dana i kada ju je uzela kod sebe primetila je povrede na gentalijama. Ističe da je dete odvela kod lekara, a kasnije i kod veštaka za sudsku medicinu koji je konstatovao povrede na devičnjaku. Ali, u proceni veštaka nije ustanovljeno vreme kada su počinjene povrede.

- Molim ministra pravde da se uključi u ovaj slučaj kako bi se otklonili svi propusti od početka do kraja procesa - kaže Danijela pozivajući sve nadležne pravosudne organe da se angažuju.

Igor Nestorović sa ćerkom

Istovremeno, u mejlu koji nam je prosledila, majka sada petogodišnje devojice ističe da je oslobađajuću presudu sudsko veće Višeg suda u Prokuplju donelo nadglasavanjem, odnosno sa četiri prema jedan. To je, kako ističe, redak slučaj sudskog pravosuđa.

DOČEKAĆU PRAVDU

SIGURNA sam da će Više javno tužilaštvo podneti žalbu, što ću učiniti i ja kao majka. Očekujem da će Apelacioni sud u Nišu konačno sagledati sve izvedene dokaze i doneti pravičnu odluku. Ali zbog iskustva sa sudom u Prokulju, svesna sam da moram dugo da živim kako bih dočekala pravdu pred međunarodnim sudom - istakla je u četvrtak Danijela Mladenović.