U VIŠEM sudu u Beogradu juče je počelo suđenje Tanji Lakić Mahud (37), optuženoj da je septembra prošle godine ubila svoju osmomesečnu ćerku Anju. Ona je juče negirala da je usmrtila dete, ali nije objasnila kako se telo devojčice našlo u kesi na terasi stana u Južnom bulevaru u Beogradu.

Tanja se juče u sudnici branila da ona to nikada ne bi uradila svom detetu i optužila je svog supruga Plasida Mahuda (56) da nije vodio računa o devojčici. Ipak, priznala je da je tih dana, neposredno pred smrt male Anje, bila na "metadonu", heroinu, spidu i lekovima za smirenje. Zato, kako je navela, ne zna ko je njenu mrtvu bebu ostavio u kesama na terasi. Čak je dodala da nije isključeno da su lopovi ušli u stan. Tokom iznošenja odbrane, Tanja Lakić Mahud je nekoliko puta zaplakala.

Ona je optužena da je usmrtila svoje dete Anju Mahud, koja je tada imala svega osam meseci, a potom je zamotala u kesu i telo ostavila na terasi u stanu u Južnom bulevaru.

Mrtvu devojčicu su pronašli njena baka i policija, koja je razvalila ulazna vrata i ušla u stan, jer se Tanja nije javljala na telefon. Na podu stana, umazana od krvi, isečenih vena, ležala je majka devojčice. Ekipi Hitne pomoći rekla je da je na "metadonu", kao i da ne zna gde joj je beba. Potom se "prisetila" i rekla da je Anja kod jedne njene drugarice. Daljom pretragom stana beživotno telo osmomesečne Anje pronađeno je na terasi, koje je tu ležalo danima.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je devojčica umrla zbog povećane koncentracije "metadona" u krvi.

NARKOMANSKI ZAVISNIK

OPTUŽENA Tanja se nekoliko godina u Gradskom centru za socijalni rad vodila kao narkomanski zavisnik. Iza sebe ima jedan brak i ćerku. Posle rođenja Anje došlo je do problema i u njenom drugom braku. Bila je ogorčena na muža Plasida Mahmuda (56), jer je, kako ga je optuživala, izlazio po kafanama u Svilajncu i varao je.