OSUMNjIČENI za nedozvoljene polne radnje nad trinaestogodišnjom devojčicom, S. N. (38) iz Krive Feje je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. On još uvek nije saslušan. Ceo slučaj je pokrenut nakon što su društvene mreže preplavile fotografije gde se vidi kako S. N. ljubi učenicu sedmog razreda ispred njene škole.

Za učenike i rukovodstvo ove škole ovaj slučaj nije iznenađenje. Najnoviji skandal desio se početkom nedelje naočigled brojnih prolaznika, koji su bili zatečeni prizorom, gde vidno stariji muškarac ljubi devojčicu. Ispostavilo se da su on i učenica sedmog razreda i ranije viđani kako razmenjuju poljupce zbog čega je policija počela da istražuje slučaj.

Vesna Đorić, direktorka škole, kaže za "Novosti" da je još u septembru obavljen razgovor sa roditeljima i obavešten Centar za socijalni rad. Ali muškarac je ponovo viđen u okolini škole sa devojčicom, pa je ona u ponedeljak obavestila i policiju.

- Mi smo u ponedeljak ponovo reagovali i obavestili i MUP. Reč je o učenici naše škole i ne bih želela da iznosim druge detalje - kaže Đorićeva.

U policijskoj upravi u Vranju nisu želeli da zbog, kako kažu, delikatnosti slučaja otkriju identitet muškarca za koga nezvanično saznajemo da je iz Krive Feje, ali nam je potvrđeno da mu je po nalogu tužioca Osnovnog suda određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

- Zadržavanje je određeno zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad jednim detetom. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden zameniku tužioca - potvrdili su u policiji.

* Pedofil je fotografisan ispred škole sa devojčicom


U tužilaštvu kažu da osumnjičeni, čiji su inicijali S. N., još uvek nije saslušan i da će se naknadno izjasniti u vezi sa ovim slučajem.

Učenici ove škole prepričavaju kako je devojčica iz Vranja već duže "u vezi" sa ovim čovekom, koji ju je često pratio do škole.

U Centru za socijalni rad u Vranju tvrde da su se prvi put upoznali sa ovim slučajem tek nakon što ih je policija pozvala 6. oktobra da prisustvuju davanju izjave maloletnog deteta povodom ovog slučaja.


NEOPHODNA JEDINSTVENA REAKCIJA

PRILIKOM davanja izjave maloletnice u vezi s kontaktom sa starijim muškarcem, pozvan je stručni radnik Centra za socijalni rad. Mi ćemo preduzeti sve mere shodno protokolu o zaštiti dece od zanemarivanja i zlostavljanja - kaže direktorka Centra za socijalni rad, Dragana Arsić. Ona objašnjava da je već zakazana "konferencija slučaja" zbog adekvatne zaštite prava i interesa deteta i dodaje da je neophodna jedinstvena reakcija svih nadležnih.