POGINUO NA GRADILIŠTU: U smrt sa 45 metara

J. LEMAJIĆ

09. 09. 2016. u 11:33

Mladi Slovenac nastradao na gradilištu u Mišićevu kod Subotice. Inspekcija utvrđuje okolnosti tragedije Saše Podgorelca

ПОГИНУО НА ГРАДИЛИШТУ: У смрт са 45 метара

SLOVENAČKI državljanin Saša Podgorelac (32), radnik preduzeća "SR-ALU" iz Ptuja, poginuo je radeći na gradilištu firme "Patent ko" iz Mišićeva kod Subotice. Tragedija se dogodila u četvrtak po podne, a mladić, koji je sa svojim kolegama iz Slovenije radio kao izvođač radova na izgradnji fabrike stočne hrane, pao je sa poslednjeg sprata objekta, sa 45 metara visine.

Zaposleni su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je stigla vrlo brzo, ali je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt. Na lice mesta su odmah stigli policija i javni tužilac, kao i inspektor zaštite na radu, koji još utvrđuju okolnosti ove pogibije.

- Već duže vreme sarađujemo sa ovom slovenačkom firmom i za njih imamo samo reči hvale. Radovi su obezbeđeni, njihovi radnici obučeni, poseduju zaštitnu opremu, a još ne znamo šta se tačno dogodilo - rekli su nam juče zvaničnici kompanije "Patent ko". - Najverovatnije je reč o nesrećnom slučaju, ali istraga će dati poslednju reč. Iz pijeteta prema preminulom mladiću, radovi su do daljeg obustavljeni. Ovaj događaj sve nas je potresao.

Očevici juče nisu mogli da kažu više detalja, jer su bili na razgovoru u pokrajinskoj Inspekciji rada. Kako nezvanično saznajemo, mladić je sa ostalim kolegama bio smešten na Paliću, a od porodice u Sloveniji je imao samo majku i sestru.

- Svi smo zanemeli kada smo čuli šta se desilo, strašno je što se jedan mladi život završio na ovakav način - kaže Pero Šunjka, predsednik MZ Mišićevo. - Preduzeće "Patent ko" ovde posluje već godinama, zapošljava na stotine ljudi i zahvaljujući njemu ovo selo živi.

KOMŠIJE ČULE VRISKU

KOMŠIJE su samo čule vrisku, svi su izašli napolje, ali momku nije bilo spasa. Mladića nismo poznavali, grupa radnika je organizovano dolazila i odlazila s posla, ali nam je najiskrenije žao zbog ovakve nesreće - naglašava Šunjka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

alfa...!

10.09.2016. 16:38

@Charlie - Charlie,malo si ga previše usitnio..............................