Bukti rat u Nišu za narko-tržište

M. RISTOVIĆ

02. 09. 2016. u 22:03

Istraga o eksploziji bombe u kojoj je povređen Aleksandar Barjaktarević. Povređeni Aleksandar navodno najavljivao napade na suparničku ekipu

Букти рат у Нишу за нарко-тржиште

-Automobil ispod kojeg je bila postavljena eksplozivna naprava

ALEKSANDAR Barjaktarević (34), koji je nedavno u eksploziji auto-bombe u Dušanovoj ulici u Nišu izgubio levu nogu, postao je meta za likvidaciju u borbi za prevlast na narko-tržištu! Kako saznaju "Novosti", posle ubistva kik-boksera Miloša Savića (29), koji je juna 2014. izrešetan ispred teretane "Elid" u Nišu, pojedine krimi-grupe pokušavale su da zauzmu lidersku poziciju u gradu - pre svega u dilovanju narkotika.

Aleksandar je, navodno, najavljivao obračun sa nekim niškim kriminalcima, pa postoji mogućnost da su ga oni preduhitrili.

- Eksplozivna naprava "na potez" bila je postavljena pod levi prednji točak belog "golfa", ispod motora, i to je spaslo i Aleksandra i prolaznike u Dušanovoj ulici - kaže naš izvor blizak istrazi. - Glavni udar detonacije je podneo motor, ali oštećenja na njemu i okolnim parkiranim automobilima potvrđuju da je bila postavljena paklena naprava jake razorne moći. A da je bila montirana ispod sedišta ili u samom vozilu, vozač bi sigurno stradao.

Niška policija je dobila snimke sigurnosnih kamera iz lokala u Dušanovoj ulici, koje bi eventualno mogle da otkriju ko je i kada postavio eksploziv pod "golf". Rasplet ovog slučaja mogla bi i da ubrza i eventualna spremnost teško povređenog Aleksandra da pomogne policiji u istrazi. Međutim, zasad nije poznato da li će on ukazati na moguće atentatore i osobe sa kojima je u sukobu, a koji su bili spremni da ga ubiju.

Izvesno je i da se Barjaktarević plašio za svoju bezbednost, jer pre izvesnog vremena promenio prezime. A kao Aleksandar Anđelković je od ranije poznat policiji.

VEZA SA BELVILOM

POLICIJA istražuje i da li eksplozija u Dušanovoj ulici eventualno povezana sa likvidacijom Aleksandra Stamenkovića (44) u beogradskom naselju Belvil. NJih dvojica navodno su bili u sukobu. Aleksandar B. je, prema nezvaničnim saznanjima, svojevremeno imao sukob sa ubijenim kik-bokserom Milošem Savićem.

RANIJE OSUĐIVAN

APRILA 2011. godine u niškom Višem sudu, Aleksandar B. je bio u odsustvu nepravosnažno osuđen, sa još tri pajtaša, na tri godine zatvora. Oglašen je krivim za pomaganje u izvršenju krivičnog dela - ubistva Nišlije Marka Pavlovića (22), koje se dogodilo 6. aprila 2008. u Mokranjčevoj ulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Bulkica

03.09.2016. 04:10

@petar - Nije tacno pricas Budalastine Nije Se lako Resiti Mafijasa ima in u celom svetu pai Kod nas Oni Su maheri Za kriminal to svako zna Nego sto nevin narod gine zbog njih . Zato roditelji vaspitavajte snoju Decu Kako treba A Albancuma treba zabraniti da kupuju Staniove Neka idu unjuhovu Lepi Albaniju I tamo Neka Se sire Koliko hoce .

Saša

02.09.2016. 23:20

I ovaj poput onog napadača na Vazuru osuđen još pre pet godina, i baškari se na slobodi... Definitivno imamo najočajnije sudstvo u Evropi.

Lawless

02.09.2016. 23:33

S slušaj priču, da je bila montirana idpod sedišta ili u kabini! ?! Pa najbolje bi bilo da su mu je ubacili u torbicu (pederusu )... Mislim stvarno kakav komentar

milan

02.09.2016. 23:38

Koliko čitam iz strane štampe Niš preuzimaju albanci ,sve ih je više koji kupuje stanove od Niša do Vranja.Katastrofa i žalost.9

Suverena

03.09.2016. 07:25

Хероин из Афганистана пролази кроз Косово да би тровало целу Епрову - наши су први на удару сотона. Морамо бити јаки и искоренити ово зло. Благослов свим Србима да издрже и опстану.

Nišlija

03.09.2016. 07:46

Dokle god niški inspektori bez imalo srama sede sa narko dilerima po niškim kafićima ili imaju privatni biznis sa njima, Niš će biti pun droge.

Vukota

03.09.2016. 10:22

Pokojni Savić Miloš se samo rekreativno bavio kik boksom, a na svim potralima mu se stavlja prefiks kik bokser, kad god se pominje. Znači, netačna, a i da je tačna, nebitna informacija.