NIKOLA Elezović (25) iz beogradskog prigradskog naselja Železnik juče je saslušan u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je hicima iz automata usmrtio jednog od vođa Partizanovih navijača Alena Kostića, zvanog Kubi (30). Kako nezvanično saznajemo, on je u trenutku napada koji se dogodio u subotu, bio pod dejstvom kokaina.

Vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" je odmah prevezen u bolnicu, ali je sutradan preminuo u Urgentnom centru. Elezović se na saslušanju branio ćutanjem, a na kraju mu je određen jednomesečni pritvor.

Motiv najnovijeg zločina u glavnom gradu su neraščišćeni računi iz kriminalnih poslova i dugogodišnje maltretiranje. Elezović je, prema prvim policijskim informacijama, bio pod uticajem narkotika kada je počinio zločin. On je, navodno, dugo trpeo Kostićevo nasilje, jer žive u istom kraju. Tamošnji stanovnici navode da su razmirice započele oko trgovine narkoticima, a onda je sve eskaliralo međusobnom netrpeljivošću.

Kap koja je, čini se, prelila čašu kod Elezovića je to što mu je Kostić u subotu po podne sa bratom Milošem razlupao "pežo 206" parkiran ispred kuće. Komšije pričaju i da mu je sve četiri gume isekao nožem. Elezović je sve to nemoćno gledao sa prozora.

- Nikola se baš iznervirao, a onda je uzeo narkotik - priča izvor "Novosti". - Tako se pod uticajem droge osetio hrabrim, pa je dohvatio automat i rešio da se zauvek obračuna sa Kostićem. Potrčao je za njim ispalivši nekoliko rafala. Jedan od njih je sasekao vođu "Zabranjenih".

Alen Kostić

Elezović se potom dao u beg. U prvi mah se mislilo da se zabarikadirao u kuću sa automatskom puškom, jer je tamo lociran na osnovu signala mobilnog telefona. Kasnije je utvrđeno da mobilni nije ni nosio sa sobom, a pronađen je u blizini železničke pruge, gde se sakrio.

- Alen i njegov brat maltretirali su koga su stigli - pričaju mladi u Železniku. - Imaju svoje klince koji su drski i bezobrazni. Znaju da upadnu u lokal i traže novac. To je radio i Alen. Nikola ga se plašio. Da nije bio nadrogiran nikada ne bi smeo da puca u njega. Ali, eto, kokain mu je dao "snagu".

Ovo nije bio prvi napad na Kostića. Pre dve i po godine na njega je pucano, takođe u Železniku. Napravljena mu je "sačekuša" ispred kuće i pucano nekoliko puta u noge. Dosta je iskrvario, ali je preživeo. Međutim, u proteklu subotu sreća ga nije poslužila.

GROBARI ODALI POČAST NA utakmici Partizan - Čukarički koja je odigrana u nedelju, "Grobari" su odali počast svom nastradalom drugu. Tokom utakmice je stajao transparent: "Bio si legenda istoka i juga, zato nam je danas zajednička tuga". Iznad njega je bio drugi natpis: "Alenova grupa".

Alen Kostić, zvani Kubi, policiji, kao i srpskom pravosuđu poznat je od svojih maloletničkih dana. Protiv njega je još 2006. godine podneto čak 14 krivičnih prijava, zbog raznih krivičnih dela, ali nijedna nije okončana presudom. Iz suda su bezbroj prekida postupaka objasnili time "da lice nisu mogli naći na adresi na kojoj je prijavljeno".

Dvadesetak krivičnih prijava protiv njega podneto je u poslednjih desetak godina, među kojima su i one za izazivanje nereda na fudbalskim utakmicama. Najviše je bio poznat po nasilničkom ponašanju zbog čega je jedno vreme proveo i u zatvoru. Sudilo mu se i za surovo prebijanje Jugoslava D. samo zato što je u jednom kafiću u Železniku pevao Zvezdine navijačke pesme.

Kostić je septembra 2012. godine priveden zbog napada na policiju, na otvaranju svog kafića u Železniku. Tada je po prijavi stanara, policija došla zbog glasne muzike, a on je nasrnuo na patrolu.

POSLEDNjI ISPRAĆAJ

JEDAN od vođa navijačke grupe "Zabranjeni" Alen Kostić Kubi biće sahranjen sutra na groblju Orlovača. Preko društvenih mreža njegovi drugovi i prijatelji opraštaju se uz poruke da ga neće zaboraviti, ali i da će se osvetiti.