OBDUKCIJA tela Milivoja Stojanovića (70) iz vlasotinačkog sela Konopnica pokazala je da je nesrećni čovek ubijen - tako što je zadavljen. Na to navodno ukazuju prelom jezične kosti i povrede po vratu. Za ovo ubistvo osumnjičen je njegov sin Časlav (44), potvrđeno nam je u leskovačkoj Policijskoj upravi. On je priveden zameniku Višeg javnog tužioca u Leskovcu, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju Časlav Stojanović je priznao zločin, a policiji je ispričao da je oca "zadavio rukama". Beživotno telo starca pronađeno je, u utorak oko 19 časova, kraj česme u dvorištu porodične kuće. Tome je prethodila tuča oca i sina u kome su obojica zadobila povrede.

- Iz kuće se nije čula nikakva rasprava ili buka. Priča se da je Milivoje bio kod ćerke da zove pomoć, a da je sina krvavog ostavio u kući gde se ponovo vratio sam - ispričao je jedan od najbližih komšija.

Milivoje je, kažu, bio izuzetno vredan čovek i pravi domaćin i nikome se, kao ni Časlav koje s njim živeo, nije ni zamerio.

- Iako je u godinama, kuća je bila na njemu. Nema ni godinu dana od kada mu je žena umrla. Tada se Časlav vratio iz Vršca, gde je živeo sa nekom ženom od koje se rastao, a i pre toga se nekoliko puta ženio. Povremeno se raspravljao sa ocem - kažu u komšiluku.


NIKO NIJE VEROVAO

MEŠTANI Konopnice nisu verovali da je Časlav u stanju da ubije oca, pa su spekulisali da je starac, nakon tuče sa sinom, zbog stresa pao kraj česme u dvorištu i da je preminuo udarivši glavom u beton ili od srčanog udara.