- Umesto da ti uskoro slavim rođendan, ja te sahranjujem...

Ove reči neutešne Danijele Stefanović, čiju je trogodišnju ćerku Anđelinu komšija Vladica Rajković najpre silovao, pa joj kamenjem smrskao glavu, u utorak su parale nebo na groblju u Vratarnici, gde je sahranjena nesrećna devojčica.

- Anđo, zlato moje, oči moje - jaukala je neutešna majka. - Jao, zašto ne pustiste zlotvora da dođe na sahranu, da vidi šta je učinio. Jao, da li se kaje, monstrum? U crno mi je kuću zavio!

Baba Dušanka dežurala je pored odra unuke. Beli kovčeg nije otvaran.

- Rekli su nam da je bolje da ne gledamo šta je zlotvor učinio Anđelini - plače Dušanka.

Kolona je krenula tačno u 15 časova. Do groblja, udaljenog nekoliko kilometara od kuće Stefanovića, prolamali su se jauci...

- Umesto u život, u smrt te ispraćam, ćerko - kukala je iz sveg glasa Danijela. - Kud ću sada ja...

Sanduk sa telom male Anđeline iz porodične kuće Stefanovića izneo je Perica Rajković, rođeni brat ubice. Skamenjenog pogleda, osramoćen zbog stravičnog zločina svog brata...

- On nije moj brat - kroz zube je kazao Perica. - Ne priznajem ga, ne želim da znam za njega. Dva života je uzeo. Da li je moguće da sam pored monstruma živeo, da sam sa njim parče hleba delio.

Nebojša Rajković, otac ubice, kaže da je sumnjao da je Vladica ubio Draganu Stanković.

- Čim se u selu, krajem juna, pročulo da je Dragana nestala, posumnjao sam da Vladica stoji iza toga, jer je sa njom tada bio nerazdvojan - zadržava suze nesrećni čovek. - Čim je Dragana nestala, i Vladica se izgubio na nekoliko dana. Pitao sam sina, kada se vratio, da li zna nešto o tome, ali je on negirao. Ipak, nešto mi nije dalo mira. Nekako, ne znam kako, ali sam znao, da je moj Vladica naudio i Dragani.

Nebojša kaže da mu je žao što ima sina kao što je Vladica, da bi najviše voleo da se nije ni rodio. Kaže, sam je, uz pomoć svojih roditelja, očuvao oba sina, jer ih je majka napustila još kada su bili mali. Samo je, veli, jednog dana otišla.

- Od kilo mesa sam ga očuvao, a on me je u crno zavio - plače neutepni otac. - Dugove sam mu vraćao, čupao ga iz svih nevolja, a on je dva života uzeo.

U kući u kojoj je živeo Vladica na sahranu nije otišla samo njegova baka Ilonka.

- Jao, Vladice, šta učini - jaukala je baka Ilonka. - Kuku, zašto nam kuću u crno zavi.

Tužna povorka stigla je, nakon nekoliko kiliometara pešačenja po kolskom putu, do seoskog groblja. Plač se prolomio dolinom kada je beli sanduk, sa telom devojčice, spušten u raku...

A, onda je, iznenada, sve utihnulo. Na groblju u Vratarnici ostala je, kao nemi svedok, sveža humka.
PROČITAJTE JOŠ:

NALAZI OBDUKCIJE MALE ANĐELINE: FRAKTURA LOBANjE I POVREDE NA TELU

MAJKA UBIJENE ANĐELINE (3) KROZ PLAČ: EVO, SVE SAM JOJ NOVO KUPILA, DA MOJE DETE PRISTOJNO ODE NA ONAJ SVE

EKSKLUZIVNO: Monstrum iz Vratarnice prevario i poligraf!

UBICA MALE ANĐELE PRIZNAO JOŠ JEDAN ZLOČIN: Priznao i drugo ubistvo

Stigli obducenti iz Niša, ubica male Anđeline bio svestan šta radi

Silovao i iskasapio malu Anđelinu pa se vratio da pije na rođendanu