Da me niste uhvatili zbog Anđeline, ne verujem da biste ikada otkrili da sam ubio Draganu. Bio sam zbog toga i na poligrafu pre dvadesetak dana, ali ispitivači nisu mogli ništa da prepoznaju. Sve sam negirao i niko nije mogao ništa da posumnja...

Ovo je kako saznaju "Novosti", tokom višečasovnog ispitivanja u policiji, ispričao Vladica Rajković iz zaječarskog sela Vratarnice, koji je proteklog vikenda monstruozno silovao i usmrtio trogodišnju Anđelinu Stefanović, pa nešto kasnije priznao i drugi zločin.

On je sa još dvadesetak meštana, ispitivan u vezi sa nestankom Dragane Stanković (47), koji je prijavljen 20. juna. Policija je povodom toga pokrenula opsežnu potragu, koja do pre dva dana nije dala rezultate.

- Jesam, ubio sam Draganu Stanković (47). Maltretirala me je i to više nisam mogao da podnesem. Otišao sam u njenu kuću, oborio je i počeo da je davim. Počela je da krklja. Na trenutak sam se uplašio da će me neko čuti. Dohvatio sam čekić i udario je u glavu, nakon čega sam nastavio da je gušim. Onda se žena umirila. Video sam da joj je lice pomodrelo. Shvatio sam da sam je ubio!

Monstrum je istražiteljima ispričao i da je dugovao nekim ljudima novac, te da mu je Dragana dala tri hiljade evra, kako bi vratio deo duga.

- Kazala mi je da će me povremeno pozvati da joj pomognem oko radova u polju i da joj, s vremena na vreme, vraćam deo novca. Međutim, to je preraslo u pravo zlostavljanje.

OBDUKCIJA Po rezultatima obdukcije, koju su uradili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, Anđelina Stefanović preminula je od udaraca kamenjem u glavu.
- Devojčica je, bukvalno, bila izmasakrirana jer joj je Rajković zadao više od deset udaraca kamenom u glavu, tako da joj je lice neprepoznatljivo - navode naši izvori.

Rajković kaže da bi, kada bi ga Dragana pozvala, ma gde se nalazo, u roku od desetak minuta morao da se "nacrta kod nje".

- Pre mesec dana me je pozvala i rekla mi da joj donesem deo para - nastavio je Rajković.

- Kazao sam da nemam, na šta mi je ona hladno kazala da uzmem televizor iz kuće i donesem joj ga. Poslušao sam je. Šta sam drugo mogao.

Međutim, to je, kako je kazao Rajković, bila kap koja je prelila čašu.

- Dragana me je 18. juna pozvala da dođem kod nje. Otišao sam, a ona je počela da me vređa. Pao mi je mrak na oči. Davio sam je kao pile. Batrgala se, ali sam dohvatio čekić i lupio je u glavu. Onda sam nastavio da je gušim, sve dok se nisam uverio da je mrtva - hladno je priznao Rajković.

Vladica je seo i gledao žrtvu. Nije, kako je kazao policiji, osećao ništa.

- Ustao sam, uzeo Draganin mobilni telefon, isključio ga i sakrio ispod traktorske prikolice - nastavio je Rajković.

- I čekić, kojim sam udario Draganu, sam sakrio na isto mesto. Leš sam, potom, umotao u jorgan i stavio ga u ručna kolica, u koja se, obično, tovari stajsko đubrivo.

NEDOSTAJAO LEŠ - Morali smo da prikupimo sve moguće dokaze, jer je ubica izigrao i poligraf - rečeno nam je iz izvora bliskim istrazi. - Jer, tako hladnokrvan ubica se retko sreće. Prevrnuli smo, bukvalno, svaki kamen, u Vratarnici i okolini. U policiji kažu da su sumnjali da je Rajković ubio Stankovićku, ali je nedostajao ključan dokaz - leš!
- Rajković je priznao da je ubio Draganu. Međutim, tek kada nas je odveo do tela, mogli smo da ga okrivimo za to ubistvo - navodi naš sagovornik.

Bio je mrkli mrak. Vladica je stavio Draganin leš u kolica i krenuo do Timoka. Gurao je, kaže, kolica maltene kroz celo selo, ali ga u gluvo doba noći niko nije primetio.

- Došao sam do mesta gde sam znao da je Timok dubok - opisivao je detalje svog krvavog pira.

- Okrenuo sam kolica na kant i istovario Draganin leš. Čuo sam kako se telo kotrlja niz padinu, a onda i pljusak vode. Vratio sam kolica u Stankovićkino dvorište, otišao kući i odmah zaspao.

Dragana je živela sama, tako da sutradan nikome nije bilo sumnjivo što je nema. Uveče je Vladica otišao do Timoka da vidi šta je sa lešom.

- Video sam da telo pluta po vodi - nastavio je priznanje Rajković.

- Ušao sam u Timok i ponovo uvezao leš u jorgan. Onda sam Draganino telo počeo da vučem uzvodno, kroz vodu.

Nakon pola kilometara, Rajković je stigao do starog mosta.

- Tu sam zastao, jer sam poznavao taj kraj. Leš sam nabio ispod rečnog šiblja. Dobro sam ga ugurao, kako telo ne bi isplivalo. Niko me nije primetio. Opet sam otišao kući. Zaspao sam bez problema - hladnokrvno je kazao Rajković.

Mesto gde je Vladica bacio telo Dragane Stanković

On je, potom, policajce odveo do mesta gde je sakrio Draganino telo. Nije, kažu naši izvori, pokazivao ni trunku kajanja. Onda je organima reda pokazao i gde je sakrio Stankovićkin mobilni telefon i čekić kojim joj je razbio glavu. Taj dokazni materijal odmah je poslat u Beograd, na dodatna veštačenja.

Podsetimo, Rajkovićev otac Nebojša je, odmah nakon što je otkriveno da je njegov sin silovao i ubio Anđelinu, medijima kazao da sumnja da Vladica stoji i iza nestanka Dragane Stanković.