* Sada ću da te vratim na posao! - Ovim rečima se Marjan Duljaj (54) obratio svojoj radnici Danijeli Matijević (50) pre nego što je, u advokatskoj kancelariji u centru Zaječara, nesrećnoj ženi pucao pravo u glavu. Nakon toga on je pokušao da se ubije ispalivši hitac iz pištolja kalibra 7,65 mm sebi u grudi.

Ovo je prvo od serije surovih ubistava u Zaječarskom okrugu, koja su se desila od početka godine.

* - Ne mogu više da živim u strahu od tebe, niti da trpim tvoja zlostavljanja. Povešću sa sobom i Nataliju, jer bi ti i nju prodao na kocki!

Ovo je u oproštajnom pismu, namenjenom svom suprugu, napisala Ivana Majstorović (36) iz Sokobanje, koja je početkom marta, najpre, zadavila gajtanom svoju osmogodišnju ćerku Nataliju, nakon čega se obesila na tavanu svoje kuće u ovdašnjoj Ulici Svetozara Markovića.

* Krajem maja, Svetozar Rpanović (90) i njegova ćerka Dušanka Abrašević (67), iz zaječarskog sela Dubočane, zverski su pretučeni u svojoj porodičnoj kući u tom mestu. Žena je pronađena u štali, u kanalu za odvod fekalija. Ruke su joj bile vezane, haljina podignuta, a donji veš smaknut do kolena, zbog čega se sumnja i da je silovana. Starac je pronađen u kupatilu, sa glavom u toalet šolji. Za ovo nečuveno razbojništvo osumnjičeni su otac i sin, Mića (56) i Dalibor (33) Predić, iz borskog sela Slatina.

* Dejan Cvetković (48), zvani Mendoza, iz knjaževačkog sela Drenovac, sa šest udaraca kuhinjskim nožem usmrtio je početkom jula suprugu Irenu (33).

- Cvetković je, prvi put, svoju suprugu ubo u leđa kuhinjskim nožem u svojoj kući, ali je ona uspela da ga odgurne i, ranjena, stigne, do vrata - navodi za naš list izvor iz istrage. - Međutim, suprug ju je sustigao na verandi i tu joj zadao još dva udarca nožem sa zadnje strane grudnog koša.