Slučaj Taton: Nisu došli svi svedoci

Beta

petak, 01. 07. 2016. u 12:30

Случај Татон: Нису дошли сви сведоци

Ilustracija

Ponovljeno suđenje navijaču fudbalskog kluba Partizan Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem svedoka odbrane

Ponovljeno suđenje navijaču fudbalskog kluba Partizan Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem svedoka odbrane.

Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača Partizana. On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda. Suđenje je ponovljeno zbog toga što je Prelić, koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio novo suđenje.

Svedok odbrane Predrag Simić kazao je da mu je poznato oko čega se vodi postupak, da je razvoj situacije pratio putem medija i da "zna da je došlo do sukoba dve navijačke grupe u kojm je jedan momak stradao".

Na pitanje advokata odbrane Dragoslava Ognjanovića da li se seća tog dana, Simić je odgovorio da se seća tog dana i nekih upečatljivih scena.

"Došao sam na stadion oko dva sata pre početka utakmice, bio sam u restoranu stadiona Partizana, a kada sam izlazio iz bašte restorana u susret mi je išao okrivljeni u slučaju Ivan Grković", kazao je Simić.

On je dodao da mu je Grković, sa kojim je "imao drugarski odnos", tada kazao da se na Obilićevom vencu dogodio "strašan incident u kojem je čovek pao s velike visine i udario glavom na beton".

Simić je kazao da je Grkovića pitao "da ga (Tatona) neko nije gurnuo", na šta mu je Grković odgovorio: "Ne, Bože sačuvaj. Šta ti pada na pamet?".

Na pitanje sudije Olivere Pajić da li je nekoga obavestio o tome što mu je Grković tada rekao, Simić je kazao da nije jer ga nadležni organi nisu pozvali da svedoči.

Simić je potvrdio da je tog dana na utakmici Partizana i francuskog Tuluza video Đorđa Prelića, Ivana Grkovića, Dejana Puzigaću i Ljubomira Markovića, osuđene za ubistvo Brisa Tatona.

Na današnjem ročištu nisu se pojavila četvorica pozvanih svedoka, a suđenje će biti nastavljeno 6. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije