Izbo trudnu devojku, pa se bacio pod kola

Sl. PAŠIĆ

22. 06. 2016. u 11:27

Milan Cimeša (24) u Banatskom Dvoru nadomak Zrenjanina svirepo ubio nesuđenu suprugu, osamnaestogodišnju Sabinu Vidu. U selu pričaju da nije mogao da podnese to što je Sabina htela da prekine sa njim

Избо трудну девојку, па се бацио под кола

ZLOČIN kakav se ne pamti u Banatskom Dvoru, nedaleko od Zrenjanina - Milan Cimeša (24) iz obližnjeg sela Mihajlovo sa osamnaest uboda nožem ubio je svoju trudnu devojku 18-godišnju Sabinu Vida.

NJen nesuđeni suprug, kako saznajemo, posle ovog svirepog zločina bacio se pod automobil, nedaleko od mesta gde je presudio Sabini. Žena ispod čijeg vozila je stradao u šoku je i nalazi se u zrenjaninskoj bolnici.

Policijska uprava Zrenjanina nije se oglasila povodom ove tragedije. U Višem tužilaštvu za "Novosti" su potvrdili da je u sredu u ranim jutarnjim satima, zajedno sa policijskim službenicima, obavljen uviđaj na putu Žitište - Banatski Dvor. Jovan Jovanov, zamenik VJT, rekao nam je samo da je u putničkom automobilu, pokraj mosta na kanalu Begej, pronađeno beživotno telo 18-godišnje ženske osobe. Drugi detalji nisu saopšteni.

U porodici Vida, u dvorištu skromne kućice na periferiji Banatskog Dvora, okupile se komšije, rođaci i prijatelji. Svi su šokirani i ne mogu da veruju da je u cvetu mladosti ugašen život lepe devojke, njihove mezimice i učenice trećeg razreda tekstilne škole "Uroš Predić" u Zrenjaninu.

- Jutros su na naša vrata zakucala dvojica policajaca. Znao sam da nešto nije u redu, ali nisam mogao ni da naslutim da su došli zbog ovako tragične vesti. Saopštili su da je Sabina nastradala. Moju suprugu odveli su na lice mesta - priča nam Erne Kovač, očuh ubijene devojke.

NJegova supruga Žužana iz prethodnog braka ima i stariju ćerku Lidiju (19) i sina Stefana (8), a sa njim dvogodišnjeg Leona. Sabina je bila omiljena, a imala je korektan odnos i sa ocem Norbertom koji takođe živi u Dvoru. Bila je, pričaju, dobar učenik, lepo je crtala, spremala se za tekstilnog tehničara.


Erne Kovač

- Sa Milanom se zabavljala nekoliko meseci. Odavao je utisak mirnog i pristojnog momka. Posle nedavne svađe prekinuli su vezu, mada je bila trudna - iznosi Erne Kovač.

U utorak uveče Sabina je odšetala do drugarice u selu, sa kojom se zadržala uz priču i slušanje muzike. Niko nije primetio kada i gde se sastala sa Milanom. Ali, izvesno je da su se njegovim automobilom iz sela uputili u pravcu Žitišta. Zaustavili su se kod mosta na Begeju i jedno vreme proveli u vozilu razgovarajući. Šta se tačno dogodilo između njih ostaće tajna.

- Ne mogu da verujem da nikada više neću videti svoje čedo... Šta je Bogu zgrešila ovako da skonča? Volela je Milana, ali vezu je prekinula pre desetak dana, nakon što ju je išamarao... Nije više htela da čuje za njega, iako je dolazio i sačekivao je ispred škole u Zrenjaninu. Mada, nije se žalila da je posle bio agresivan - kroz jecaj, isprekidano kazuje majka Žužana, a suznih očiju i preplašena, oko nje zanemela, svijena Sabinina braća i sestra.


Izbezumljena majka Žužana

Milan Cimeša je bio konobar po struci, a završio je zrenjaninsku ugostiteljsku školu "Jovan Trajković". Sa roditeljima je živeo u obližnjem selu Mihajlovu, a ima brata i sestru. Bio je bez stalnog zaposlenja, u poslednje vreme radio je u zrenjaninskom "Radijatoru". Komšije ga poznaju kao tihog i uljudnog mladića, sa svima se lepo ophodio. Ne mogu da poveruju šta je uradio.

- Ne znam detalje, otac i brat otišli su do bolnice. Majka je bolesna i sve joj teško pada. Nije sposobna da govori, niti je do kraja svesna šta je snađe. Ne znam kako će prebroditi ovu tragediju - kaže nam Dušanka Cimeša, Milanova starija sestra, koju smo zatekli u porodičnoj kući Cimeša u Mihajlovu.

Ona živi u mađarskom gradu Segedinu, došla je kada je čula za bratovljevu tragičnu smrt. Ne može da shvati šta se dogodilo, šta je Milana nateralo na stravičan zločin.

- Jako je voleo Sabinu, bio je spreman zvezde sa neba da skida za nju... Mislim da su njeni branili da se viđa sa Milanom, da je to bio "okidač", jer nije mogao da izdrži bez voljene, sa kojom je očekivao i dete - iznosi Dušanka.


Porodica ne može da veruje da je njihova mezimica mrtva

Iz izvora bliskih istrazi saznali smo da je Milan u automobilu, koji je bio parkiran pokraj mosta na Begeju, sa 18 uboda nožem usmrtio Sabinu i bebu koju je nosila u stomaku. Zatim se vratio na put i bacio pod prvi automobil koji je naišao iz pravca Dvora za Žitište. Od silnog udara na mestu je ostao mrtav.

Za volanom tog automobila, "opela", bila je Stana Milošević, iz Žitišta, zaposlena u tamošnjem motelu "Kozara". Još je šoku i smeštena je u zrenjaninsku bolnicu.


"NIJEDAN MUŠKARAC NE ODUSTAJE..."

NA društvenim mrežama Sabina i Milan se nisu libili da pokažu emocije. Delovali su kao zaljubljeni par koji se divno slaže. Redovno su jedno drugom ostavljali ljubavne poruke i objavljivali zajedničke fotografije. Međutim, odnedavno oboje su objavili da nisu u vezi. Milan je na svom fejsbuk-profilu i dalje držao fotografiju sa trudnom Sabinom, a 18. juna podelio je sliku sa citatom - nijedan muškarac ne odustaje od devojke koju zaista želi.

PLANIRALI VENČANJE?

KOMŠINICE i drugarice nesrećne devojke znaju da je bila trudna, a posle vesti o ubistvu ne mogu da veruju šta je Milan učinio.

- Sabina je pre tri meseca proslavila rođendan, ona i Milan su bili u vezi otprilike isto toliko dugo. Koliko znamo, planirali su i da se venčaju, a on joj je kupio i prsten. Niko nije mogao ni da zamisli da će ovako nešto da se dogodi - komentarišu meštanke Banatskog Dvora.Ispod mosta u kolima osamnaest puta ubadao nesrećnu devojku


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

N.N.

22.06.2016. 17:41

Kada će muškarci u Srbiji da nauće da ubiju samo sebe, ako im se ne živi više, ako ne mogu da prevaziđu, reše neki problem? Odakle svakom momku, mužu pravo na život devojke, žene...??

boban zg

26.06.2016. 05:17

@N.N. - Nikada @N.N,nikada jer su p*** 50% njih, pogledaj samo ove morone kojima se ovo svidja,dopada im se ovo,,neznam ,ali bih volio da ih sretnem lice u lice,,ja imam kcerkicu i nemam samilosti prema moronima a niti prema sudijama,doktorima koji oslobadjaju idiote/zlocince..Ti se ne razlikuju puno od krvoloka,,oni su krivi za Tijaninu smrt kao i za mnoge druge djevojcice koje su platile zivotom njihove greske...'pusti ga na posmatranje'' posle ubistva i silovanja..sramota..

ap0qalypto

22.06.2016. 20:26

napisite mu na grobu, "ovde lezi zlo, ne stavljate cvece. ovde lezi ubica dva zivota, ne obilazite"