NESREĆA U FABRICI: Mašina radniku zdrobila ruku

D. Z. - D. A.

01. 06. 2016. u 20:23

U nesreći koja se u sredu dogodila u prokupačkoj fabrici firme KONUS teško povređen Miodrag Radošević. Zbog povreda kostiju i krvnih sudova lekari morali da mu amputiraju ud

НЕСРЕЋА У ФАБРИЦИ: Машина раднику здробила руку

Miodrag Radošević

MIODRAG Radošević (56) radnik privatne slovenačke firme KONUS d.o.o. u Prokuplju, zadobio je teške telesne povrede kada mu je mašina smrskala ruku! Prema rečima Marije Despotović, portparola prokupačke Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić", nesrećnom čoveku teško su povređeni kost leve ruke, odnosno nadlaktice i krvni sudovi. Zbog toga je hitno transportovan na odeljenje vaskularne hirurgije u Nišu, gde mu je - amputirana ruka.

- Radošević je na odeljenje urgentne medicine primljen sa teškim telesnim povredama i nakon ukazane lekarske pomoći hitno je transportovan za Niš - kaže Despotovićeva.

Miodragova supruga Dragana kaže da mu je ruka bila smrskana do lakta. Prema njenim rečima, nesreća se dogodila u utorak po podne.

- Miodrag je otišao da radi u drugu smenu od dva sata popodne. Samo posle sat vremena, našeg sina pozvao je jedan od direktora iz firme i rakao mu da je Miodrag doživeo nesreću na poslu, ali da povreda nije opasna - kaže Dragana. - Međutim, kada smo otišli u nišku bolnicu, lekari su nam saopštili da će ruka do lakta morati da se amputira, jer su je valjci od mašine bukvalno zdrobili.

NA MAŠINI RADI 30 GODINA MIODRAG kaže da se ne seća detalja kada mu je mašina sa valjcima dohvatila ruku. On je za ovakvom i sličnim mašinama proveo čak 30 godina.

I dok ističe da nije upoznata sa detaljima nesreće, Miodragova supruga objašnjava da od plate koju je zarađivao radeći na mašini u ovoj fabrici izdržava celu porodicu, odnosno jednog studenta i jednog đaka. Kako smo saznali, kobna mašina je jedna od "opasnijih" u ovoj privatnoj firmi koja se bavi izradom pamučnih prediva i truleks krpa. U preduzeću, koje broji oko 70 radnika, zaposleni su i ranije doživljavali povrede, ali ne drastične kao u Miodragovom slučaju. Inače, prema nezvaničnim saznanjima, inspekcija rada je već obavila uviđaj u firmi i očekuje se njihov izveštaj o ovoj nesreći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sin Dragan

02.06.2016. 10:10

Ovom gospodinu zelim brz oporavak i da dobije ortopedska pomagala koja ce mu omoguciti u najvecoj mogucoj meri normalan zivot a svojim roditeljima se zahvaljujem sto su mi od malih nogu svakodnevno govorili: "Uci sine da ne bi morao celog zivota da radis za masinom u nekoj fabrici kao tvoj otac ..."

nikola vlahović

02.06.2016. 10:29

Očekuje se izveštaj inspekcije rada. Kako i pored dosadašnjih povreda koje su se događale, inspekcija nije reagovala na način na koji bi morala, nego se prelazi preko toga. Dali je poslodavac znao da mora da preduzme sve potrebne mere zaštite na radu, da do povrede nebi došlo. Dali će inspekcija poslodavcu dozvoliti da radi u takvim uslovima rada, kao do sada. Povređeni mora da nađe dobrog advokata da ga zastupa na sudu prilikom vođenja rasprave u vezi sa zahtevom za nadoknadu od povrede.