ZAMENIK tužioca Milena Božović optužila je u četvrtak na suđenju Aleksandru Mitroviću u Prvom osnovnom sudu u Beogradu svedoka Minu Mitić Lazarević da laže. Zbog toga je zatražila od suda da se napravi odvojeni zapisnik o njenom svedočenju, kako bi se protiv Mine Mitić Lazarević pokrenuo krivični postupak, jer je, kako kaže tužilac, počinila krivično delo davanje lažnog iskaza.

Na ovo su reagovali Mitrovićevi advokati i zatražili izuzeće zamenika tužioca, jer smatraju da je ovaj njen potez direktan i nezakonit pritisak na svedoka. Sada je postupak protiv sina vlasnika "Pinka" Željka Mitrovića, kojem se sudi zbog nesreće u kojoj je poginula devojka Andrea Bojanić, prekinut dok se spisi predmeta ne dostave Prvom osnovnom tužiocu.

Mina Mitić Lazarević ispričala je da je kroz prozor kuhinje na četvrtom spratu zgrade videla nesreću.

- Na ostrvu koje deli ulicu stajala je grupa od desetak pešaka i čekala da se upali zeleno - kazala je Mina Lazarević. - Videla sam pored njih devojku u belim pantalonama i beloj majici na bretele, koja je stajala na samom kraju ostrva. Bilo je crveno svetlo i ona je krenula da prelazi ulicu. Nisam videla udarac, jer sam baš u tom trenutku pomerila glavu.

NIJE BILA U BELOM

ANDREIN očuh i zastupnik majke advokat Saša Petrović kazao je da Andrea nije bila u belim pantalonama i majici na bretele i da svedok u vezi s tim laže.

- Na razdelnom ostrvu nije bilo pešaka koji su stajali, niti je bilo drugih vozila. To je utvrđeno dokaznim materijalom - kazala je tužilac Milena Božović.