Suđenje Aleksandru Mitroviću: Svedoka goniti za lažni iskaz

S. J. MATIĆ

19. 05. 2016. u 22:09

Tužilaštvo, na suđenju Aleksandru Mitroviću za udes, iznelo ozbiljne optužbe

Суђење Александру Митровићу: Сведока гонити за лажни исказ

Andrea Bojanić Aleksandar Mitrović

ZAMENIK tužioca Milena Božović optužila je u četvrtak na suđenju Aleksandru Mitroviću u Prvom osnovnom sudu u Beogradu svedoka Minu Mitić Lazarević da laže. Zbog toga je zatražila od suda da se napravi odvojeni zapisnik o njenom svedočenju, kako bi se protiv Mine Mitić Lazarević pokrenuo krivični postupak, jer je, kako kaže tužilac, počinila krivično delo davanje lažnog iskaza.

Na ovo su reagovali Mitrovićevi advokati i zatražili izuzeće zamenika tužioca, jer smatraju da je ovaj njen potez direktan i nezakonit pritisak na svedoka. Sada je postupak protiv sina vlasnika "Pinka" Željka Mitrovića, kojem se sudi zbog nesreće u kojoj je poginula devojka Andrea Bojanić, prekinut dok se spisi predmeta ne dostave Prvom osnovnom tužiocu.

Mina Mitić Lazarević ispričala je da je kroz prozor kuhinje na četvrtom spratu zgrade videla nesreću.

- Na ostrvu koje deli ulicu stajala je grupa od desetak pešaka i čekala da se upali zeleno - kazala je Mina Lazarević. - Videla sam pored njih devojku u belim pantalonama i beloj majici na bretele, koja je stajala na samom kraju ostrva. Bilo je crveno svetlo i ona je krenula da prelazi ulicu. Nisam videla udarac, jer sam baš u tom trenutku pomerila glavu.

NIJE BILA U BELOM

ANDREIN očuh i zastupnik majke advokat Saša Petrović kazao je da Andrea nije bila u belim pantalonama i majici na bretele i da svedok u vezi s tim laže.

- Na razdelnom ostrvu nije bilo pešaka koji su stajali, niti je bilo drugih vozila. To je utvrđeno dokaznim materijalom - kazala je tužilac Milena Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Goran

20.05.2016. 13:09

Oduvek je bilo da bogati ne idu u zatvor barem u ovoj zamlji zato je Srpski narod kroz vekove negovao krvnu osvetu koju nam je broz ukinuo. Tad se znalo ako dodje do toga ni studije u Beč te ne spasavaju.

ds

21.05.2016. 01:57

@SrpskiBek - i tako dok se ne zature dokazi a isplivaju ovi svedci koji bulje kroz prozore i imaju odlicnu memoriju koja se poboljsava eurima

Milan

21.05.2016. 01:32

Saznati prvo koliko je dobila da bi lazno svedocila? Videla sa cetvrtog sprata? Cirkus. U rudnik bi ja tebe Mina!!!

srbo

21.05.2016. 08:00

kad narod traži pravdu vi to ne objavljujete.treba da se drastično kazni lažni svedok,znači nekome ne odgovara da se to objavi.