Zoran Njeguš pušten iz pritvora

N. B.

29. 03. 2016. u 16:45

Зоран Његуш пуштен из притвора
Odlukom Specijalnog suda bivši fudbaler braniće se sa slobode. Saslušani svi svedoci zbog kojih je i bio pritvoren

SPECIJALNI sud u Beogradu ukinuo je juče pritvor bivšem fudbaleru Zoranu Njegušu (43), koji je uhapšen 18. marta u sklopu akcije "Skener", pošto su saslušani svi predloženi svedoci zbog kojih je pritvor i bio određen.

Sa slobode će se u nastavku istrage braniti i osumnjičena Draginja Bajić (48), udovica Vitomira Bajića, koji je bio označen kao pripadnik grupe Darka Šarića, privatnik Nemanja Obradović (45) i Nebojša Đokić (51), vlasnik i direktor firme "Parket planet". Jedini kome iz ove grupe nije bio određen pritvor je Rade Stakić, autoprevoznik iz Užica.

Njima Tužilaštvo za organizovani kriminal na teret stavlja da su na svoja imena prebacivali Bajićevu imovinu, kako u periodu dok je bio živ, tako i nakon njegove smrti u italijanskom zatvoru u kojem je bio zbog optužbi da se bavio trgovinom narkoticima. Sve ovo, kako se tvrdi, rađeno je u nameri da se prikrije činjenica da je Bajić pravi vlasnik nekretnina, čija se vrednost procenjuje na više od dva miliona evra.

POREKLO IMOVINE TUŽILAŠTVO tvrdi da osumnjičeni nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje spornih nekretnina. Njeguš je na saslušanju tvrdio da može da dokaže poreklo svog novca, navodeći da ga je stekao dugogodišnjim igranjem fudbala. Istakao je da je sporne lokale kupio znatno pre spornog događaja.

Prema onome što je Tužilaštvo saopštilo, reč je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru, stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i udelom u privrednom društvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000 dinara.

Svi osumnjičeni su negirali da su počinili krivično delo pranje novca. Njeguš je tvrdio da je Bajiću hteo da proda svoja dva objekta na Zlatiboru i da mu je za to isplaćen samo deo dogovorene cifre, zbog čega nije došlo do prenosa i overe kupoprodajnog ugovora.

Nekadašnji fudbaler je naveo i da nije znao da se protiv Bajića vodio bilo kakav postupak, napominjući da je zbog neispunjenog dogovora odlučio da ne proda lokale. Deo novca, koji je već dobio od Bajića, vratio je njegovoj supruzi, a deo je obračunat kroz zakupninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Salle

29.03.2016. 17:14

Ma normalno. Nece valjda u zatvor ko mi?! Dobije lepo nanogicu od 7-15 par meseci i gde ces vecu kaznu. Kako drugacije objasniti mladima da se kriminal ne isplati.

Eh moje cenzur Novosti

29.03.2016. 17:52

Cisto onako , kad navodno uhapsise ovog I kompaniju, upitah kad ce biti pusteni a vi opa pa cenzura. Nemoj izvinjavas .....zivot ide dalje a vi samo cenzurisite I stitite danasnju vlast,, to je vas izbor,. Zar ne?

Hercegov Grad

29.03.2016. 18:24

Nisu to male pare, lako se nagoditi! Ko .... sirotinju, neka ona dere podove prdekana!

Niski. Niški.

29.03.2016. 18:24

Ja nemogu da verujem da može nešto tako da se desi nekad poznatom fudbaleru i treneru. Zar je došlo vreme da se upušta u takve prljave poslove (ako je to tačno). Zar nije dovoljno zaradio novac, ako ne za drugo, ono za život.

lopovska drzava

29.03.2016. 18:49

ljudi, juce smo se vratili sa zlatibora. da li mozete da verujete da su tamo u zadnjih godinu dana nazidani SOLITERI u centru oko jezera i u trznom centru! ko daje dozvole za to? mogu samo da zamislim koje pare se tu okrecu i peru!