Posle hapšenja petorice paora: Do stečaja krali, od stečaja batinaju!

E. H.

ponedeljak, 21. 03. 2016. u 13:00

После хапшења петорице паора: До стечаја крали, од стечаја батинају!

Miladin Marković i Rade Đukić

Ispovesti MiladinA Markovića i Radeta ĐUkića, koje su pretukle kolege u Gakovu kod Sombora. Zadruga propadala, batinaši se bogatili. Odakle “audi A6”, kombajn, pare za letovanja

PETORICA batinaša iz Gakova kod Sombora, Vladimir Skrobonja (40), Đorđe Grahovac (39), Mane Prica (38), Dušan Batinić (39) i Danilo Krička (26), pre nego što će u subotu biti osuđeni na po 30 dana zatvora, brutalno su pretukli Miladina Markovića i Radeta Đukića, radnike ZZ “Graničar” koji su po radnom zadatku stečajnog upravnika pokušali da za prolećnu setvu pripreme parcelu od 308 hektara u vlasništvu zadruge u stečaju! Marković i Đukić su posle batinanja završili u bolnici na previjanju, dok su petorica siledžija pred sudom u Apatinu osuđena na po 30 dana zatvora.

Pretučeni radnici u otvorenom pismu odbacuju navode koji su se pojavili u pojedinim medijima, da su batinaši paori. Prema njihovim rečima, brutalno su pretučeni samo zato što su branili firmu i ukazivali na njihovo bahato ponašanje.

- Na poziv stečajnog upravnika, u petak 18. marta, poslat sam na parcele koje poseduje “Graničar” u stečaju, jer prinos s tih površina ide u stečajnu masu, i to je jedini način da mi, bivši zaposleni, naplatimo svoja potraživanja u poslednjih devet meseci. Tada sam brutalno prebijen zajedno sa Radetom Đukićem. Tukli su me Skrobonja, Krička, Batinić i drugi - naveo je Miladin Marković, u pismu dostavljenom “Novostima”.

Prema njegovim rečima, on je sa Skrobonjom, Kričkom i Batinićem radio do pre nekoliko meseci u ovoj zadruzi, a “trojku” je označio kao jedan od razloga što je firma propala.

- Oni su profitirali. Odakle Skrobonji “audi A6”, dva traktora, kombajn i skupa letovanja kada je, radeći u firmi, imao platu od 35.000 do 40.000 dinara. Danilo Krička, koji nas je tukao, isto se poziva da je paor, iako nema registrovano poljoprivredno gazdinstvo. Sanel Grabovica, koji je priveden pa ubrzo pušten, u Mađarskoj je devedesetih godina ležao u zatvoru nekoliko godina zbog krađe automobila. Nebojša Kovačević neka kaže zašto se razveo od žene na koju je registrovao poljoprivredno gazdinstvo da bi imao dva gazdinstva. Neka policija ispita da li silna imovina naših batinaša ima veze s propašću firme - rekao je u nedelju Marković, koji je i šef sindikata firme u stečaju.

Rade Đukić, bivši policajac, a od 2010. zaposlen u zadruzi na obezbeđenju, potvrđuje takođe da je dobio teške batine. On kaže da se i ranije kao kontrolor u “Graničaru” sukobljavao sa ovim “paorima”.

Zadruga "Graničar" u Gakovu nekada bila reprezentativna

- Skrobonju sam 2010. godine sprečio da iznosi stočnu hranu iz firme i zato me je fizički napao u krugu zadruge. Na sudu je priznao delo i kažnjen je novčano. Međutim, za nestanak stotina tona hrane i 30 krava niko nikad nije odgovarao - kaže Đukić. - Pretio mi je mnogo puta na ulici, a poslednji put je pokušao da me traktorom izgura s puta u septembru 2015, kada sam sa autom morao da skrenem u kanal.

Nekadašnji kontrolor Zadruge tvrdi da je u firmi minulih godina registrovano više od 200 krađa, za koje smatra da su odgovorni Skrobonja i Krička.

PODRŠKA

SAVEZ samostalnih sindikata Sombora izrazio je nezadovoljstvo zbog događanja u ZZ “Graničar”.

- Predsednik sindikalne organizacije “Graničara” iz Gakova Miladin Marković, koji sa sindikatom pokušava da sačuva što više radnih mesta, brutalno je pretučen na radnom mestu. Tražimo od nadležnih državnih institucija da se izvršioci i inspiratori ovog napada najoštrije kazne - kaže se u saopštenju.

VUČIĆ: NISU UHAPŠENI ZBOG PLUGA

PREMIJER Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom slučaja u Gakovu kod Sombora da se “neki prave blesavi kao da ne znaju o čemu se radi”.

- Neće da kažu građanima da su uhapšeni neki ljudi koji su pretukli neke ljude. Pa nisu u Gakovu hapšeni zbog pluga nego zato što su neke izubijali na mrtvo ime i prezime - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, oni koji se ponašaju na takav način hoće da predstave državu kao zločinačku i monstruoznu, i kao da je nekom stalo da uhapsi negde nekoga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Деки

21.03.2016. 13:24

А морала је и стрина на крају да прокоментарише. Добро још није почела и временску прогнозу... Невероватно.

dragan

21.03.2016. 15:58

@Деки - Deki ,misliš na saopštenje Žutih -DS ,o ,,poštenim,, -,,paorima,, koji su privedeni

laki

22.03.2016. 00:43

@Деки - paori biju i i tekao ce da biju.ovo je tek pocet stacemo da radimo,pocecemo da otimao bez pitanja.sve sto smo stekli smo legalno i svojim radomo.nismo nikog prozivali koje sta kako stekao jedio ako vam nije krivo sto smo mukotrpno radom stekli kombaje tratore i ostale masine.

Srdjan

21.03.2016. 15:01

Mnogo ste providni! Ovaj sedi sa kragnom, a ovaj drugi nije stigao da popravi majicu koju su mu "huligani" pocepali!?? Napadači su siledžije a ne paori, a jedan od njih se razveo da bi mogao da ima registrovana 2 poljoprivredna gazdinstva!?? Pa zar vodja sa dr policije, nije juče izjavio da su svih 6 napadača siledžije koje nemaju niti zemlju, niti gazdinstvo?? I ovaj "na smrt prebijeni" (slučajno predsednik sindikata :-)) nabraja šta jedan od "siledžija" ima u posedu?? Slabo biju ovi batinaši!!

laki

22.03.2016. 00:49

stekli smo sve legalno niko nismo prozivali .dok ovi kokosari rascerupani kreste posto nije nist ostalo za njiht.krivo im je sto smo svojim radom stekli traktore kombaje i ostale masine