Muž bivše ministarke ne radi pet godina, a prima platu!

E. V. N.

29. 02. 2016. u 08:05

MUP pokrenuo internu istragu zbog zloupotreba službenog položaja. Vuku Maloviću supruga Senežana, bivša ministarka, obezbedila da mesečno zarađuje čak 53.000 dinara

Муж бивше министарке не ради пет година, а прима плату!

Zgrada PU Savski venac, gde se nalazi Uprava za strance u kojoj je zaposlen Vuk Malović Foto N. Skenderija

VUK Malović, suprug bivše ministarke pravde Snežane Malović za poslednjih pet godina, od 15 koliko je zaposlen u beogradskoj policiji u Upravi za strance, na ime ličnog dohotka mesečno prima 53.000, kolika mu je plata, a da se praktično nije pojavio na poslu! Kako "Novosti" nezvanično saznaju, svoje nedolaske uglavnom ne pravda, a kad to i uradi, onda dostavlja medicinsku dokumentaciju kojom otvara bolovanja ili koristi godišnji odmor.

Trenutno, prema informacijama koje imamo, Odeljenje za kontrolu zakonitosti SUP Beograd, sprovodi internu istragu kako bi se proverili ovi navodi i utvrdilo postoji li eventualno Malovićeva odgovornost, ali i odgovornost načelnika Uprave za strance Miloša Bujakovića, koji je, navodno pokrivao njegova odsustva. Takođe, vrše se i rigorozne kontrole ostalih zaposlenih, kako bi se proverilo da li ima još sličnih slučajeva. Najavljuju se i smene nadležnih ukoliko se dokažu nezakonitosti u radu, odnosno zataškavanja čitavog slučaja.

Naš izvor navodi da je, svojevremeno, dok je Snežana Malović bila na čelu Ministarstva pravde, njenom suprugu ponuđeno da bude pomoćnik kod tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića. On je to odbio, jer, kako kaže sagovornik "Novosti", "očigledno da mu je više odgovaralo da bude zaposlen u Upravi za strance, gde nije morao ni da se pojavljuje, a da za to prima redovno platu, koja se finansira iz budžeta". Kako nadalje ističe, zaposleni u policiji su znali za sve ovo ali su morali da ćute kako ne bi imali problema.

- Vuk Malović je privilegovan u službi od momenta kad je njegova supruga postala ministarka, ali čudi to što se sa takvom praksom nastavilo i posle njene smene - ističe izvor "Novosti".

Snežana Malović postavljena je na čelo Ministarstva pravde u julu 2008. godine kao kadar DS. Pre toga bila je državni sekretar u ministarstvu i generalni sekretar Tužilaštva za ratne zločine. Posle izbora u maju 2012. postala je narodni poslanik, a nakon promena na čelu DS, novembra iste godine, i komentara Dragana Đilasa, koji je došao na čelo DS, "da nekadašnji ministri ne treba da budu poslanici", Malovićeva je podnela ostavku na to mesto. Stranku je napustila početkom februara 2013, a na izborima 2014. je izabrana za narodnu poslanicu na listi Socijaldemokratske stranke. Bila je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za prava deteta i zamenica člana u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Krajem februara prošle godine većinom glasova članova ogranka Advokatske komore Vojvodine u Subotici odbio je zahtev Malovićeve za prijem u red advokata u tom gradu, pošto je nameravala da tu otvori kancelariju. Osam meseci kasnije ona je podnela ostavku na mesto poslanika SDS, a tada je objavljeno da je našla novi posao, odnosno da je angažovana na regionalnom projektu za procesuiranje ratnih zločina, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija.

ODBAČENA PRIJAVA

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal odbacilo je sredinom decembra 2014. krivičnu prijavu protiv Snežane Malović i Nate Mesarović, nekadašnje predsednice Vrhovnog kasacionog suda, koju je podneo predsednik VKS Dragomir Milojević sa grupom kolega, a zbog neuspele reforme pravosuđa, kojom je, kako su tvrdili naneta šteta Srbiji od 1,5 milijardi dinara.

Prijavom im se na teret stavljala zloupotreba službenog položaja, odnosno teže povrede prava 837 sudija, koje Visoki savet sudstva krajem 2009. nije ponovo izabrao na sudijsku funkciju. U obrazloženju Tužilaštva navedeno je da je posle provera utvrđeno da nema sumnji da su izvršile krivična dela za koja ih terete prijavom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Poaro

29.02.2016. 20:07

@SkY - Tako je,kada si lopov ti si car,a kada si pošten onda si prosjak.Srbija carevina

Dumar

29.02.2016. 08:40

Ima li ista lepse od toga? Blago njemu. Nema to nigde na svetu. I posle kazu kod nas lose. Ma nemaju oni pojma.

ima

29.02.2016. 18:45

@Dumar - kada sutra bude gledao svoju decu kako se bore sa roditeljskim dugovima, ma sta to znacilo

Милош

29.02.2016. 09:11

Црногорац у управи за странце у Србији...а ја поред свих уредних папира нисам могао да остварим своја права у црној гори (намерно малим словима).

SANJA_BGD

29.02.2016. 09:18

Lepo Boga mi,koliko je jos ovakvih Malovica,koji primaju platu,a ne dolaze na posao...

Zoran Bosić

29.02.2016. 09:39

A šta ako je stvarno bolestan čovek pa na bolovanju 5 godina ja sam bio na bolovanju pune tri godine zbog jedne specifične bolesti koja nikad nije izlečena do kraja nego samo zalečena i pitanje je dana kada će se ponovo vratiti i ja opet na bolovanje ili bi možda trebao da izvršim samoubistvo da ne trošim državni budžet na bolovanju kad već ne mogu da radim?

Ma jeste

29.02.2016. 16:45

@Zoran Bosić - Njegova se bolest naziva lopovluk i barabluk.neko spomenu da je drzavljanin Crne Gore, pa fino ili ga poslati u Crnu Goru ili od njih naplatiti sve troskove.Dosta bilo kradje demokrata.

Aca

29.02.2016. 11:26

A sad mu lepo to sve obracunajte pa neka vrati ta primanja za 5 god plus kamata naravno..e tek posle toga ostale sankcije...ili ce biti kao i sa svim ostalim da se malo pise u novinama a posle nikom nista..

Zoran1

29.02.2016. 19:18

Nemezes ocekivati da bude covek neko ko ima bilo kakvog posla sa politicarima ili njihovim gazdama banksterima.

Mitrovic

29.02.2016. 19:53

Seljak LA samo vice Srbijo... pa nije Srbija za to kriva nego Srbi koji vode ovu zemlju. Sve to treba najuriti. Najvece zlo su ministarstva koja su tu samo da globe. U normalnom svetu ministri su reformatori i vodje ka boljitku, a ovde ili su lopovi ili partijski komesari koji nemaju obrazovanje. A i vise je bosanaca i crnogoraca u politici Srbije nego rodjeni Srbi.

vlada

29.02.2016. 23:47

Ja tvrdim /moja malenkost/ da je ova žena bila politički izbor na tu funkciju! Tvrdim i dalje da nije opravdala zahteve na izabranoj funkciji, da stručne zahteve na pitanja poslanika nije znala,u Skupštini da obrazloži za što je tui, da je delovala i polupismeno,zbunjeno, pa čak i estradno .... no to je karakteristika DS!