BEOGRAD - Penzionisani radnici MUP-a smatraju da policijskim službenicima koji su se, kako je navedeno u današnjem saopštenju, ogrešili o kodeks policije nije mesto u MUP-u Srbije, zbog čega podržavaju najavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o dekriminalizaciji policije i racionalnijoj organizaciji tog ministarstva.

Predsednik Udruženja penzionisanih radnika MUP-a Vladimir Aleksić naveo je da je za dobar rad tog ministarstva potrebna "čista" policija, da se MUP odrekne svih onih koji su ispoljili kriminalne sklonosti, te da je to glavni preduslov uspešnosti kojom se gradi bolji ugled i veće poštovanje.

"Penzionisani radnici MUP-a, kao deo stručne javnosti, sa velikom pažnjom prate aktivnosti policije u kojoj su proveli čitav radni vek. Veliki značaj pridajemo pitanju rasvetljavanja najtežih krivičnih dela, otkrivanju protivzakonitih koruptivnih radnji i održavanju stabilnog javnog reda i mira", naveo je Aleksić u saopštenju.

Aleksić smatra da aktivnosti Stefanovića od dolaska na tu funkciju vode ka uređenijem sistemu bezbednosti, jer samo takav MUP građanima može da obezbedi miran život i rad, što je svakako jedan od najvažnijih ciljeva Vlade Srbije.