Dodirivao trinaestogodišnju ćerku prijatelja: „Devojčica mu se sviđala, ali nije želeo da joj naudi!

J. Ilić

27. 11. 2015. u 20:36

Додиривао тринаестогодишњу ћерку пријатеља: „Девојчица му се свиђала, али није желео да јој науди!

Posle saslušanja u tužilaštvu LJubiša pušten kući u Krnjevo

LJubiša Stanković (52) iz Krnjeva kod Velike Plane osumnjičen za nedozvoljene polne radnje. Otac prvi primetio da mu se dete čudno ponaša

LJUBIŠA Stanković (52) iz Krnjeva kod Velike Plane, uhapšen je zbog nedozvoljenih polnih radnji nad trinaestogodišnjom devojčicom. On je u tužilaštvu priznao da je ćerku svojih poznanika dodirivao preko odeće po intimnim delovima tela. Kako smo saznali, LJubiša je objasnio da se na to odlučio "jer mu se devojčica sviđala, ali je dodao i da nije želeo da joj naudi"!

Posle saslušanja je pušten na slobodu, ali mu je oduzet pasoš. Do okončanja postupka ima obavezu javljanja policiji svake nedelje. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani rekli su nam da su u toku istražne radnje povodom ovog slučaja, koji je, inače, policiji prijavio otac učenice sedmog razreda škole u Krnjevu.

Prema svedočenju roditelja u policiji, devojčica se čudno ponašala u prisustvu starijeg komšije, što je prvi primetio otac. Nakon upornog ispitivanja o razlozima takvog ponašanja, devojčica je majci priznala da je LJubiša više puta dodirivao po grudima i genitalijama. Ona je rekla da je to bilo preko odeće, i da se dogodilo nekoliko puta kad su bili sami. To je bilo dovoljno da roditelji odu u policiju koja je uhapsila napasnika, i odredila mu zadržavanje.

Uz krivičnu prijavu, saslušan je u Osnovnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

- Osumnjičeni je na saslušanju priznao da je u dva navrata dodirivao devojčicu po intimnim delovima preko odeće. Prvi put se dogodilo pre šest meseci, a onda i nedavno. Obljube nije bilo - rekla je "Novostima" v. d. Osnovnog tužioca Slavica Ivanović. - Zbog priznavanja, nije bilo razloga za određivanje pritvora. Izrečena mu je mera oduzimanja putne isprave, i naloženo obavezno javljanje policiji svakog ponedeljka.

Inače, LJubiša je u Tužilaštvu ispričao kako nije želeo da naudi devojčici. On kaže da je ovo radio jer "mu se sviđala i jer ga je to seksualno uzbuđivalo". Uz sve to je tvrdio i da se ona nije opirala. Takođe, policija i tužilaštvo su proverili SMS prepisku između njih dvoje. Prema rečima tužiteljke, reč je o uobičajenoj komunikaciji, a poruke nemaju seksualnu konotaciju.

Tužiteljka Slavica Ivanović kaže da će osumnjičeni, po okončanju istrage, biti optužen po hitnom postupku. Za krivičino delo nedozvoljene polne radnje zaprećena je maksimalna kazna do pet godina zatvora.

ČIST DOSIJE

LJUBIŠA S. je izbeglica iz Gnjilana. Živi u Krnjevu a prijavljen je u selu Radinac kod Smedereva. Nije oženjen i živi sam. Do sada nije evidentiran zbog sličnih krivičnih dela. Sa roditeljima maloletne devojčice bio je prijatelj. U policiji je tvrdio da im je više puta pozajmljivao novac, jer su bili lošeg imovinskog stanja i korisnici socijalne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Katarina

27.11.2015. 21:32

Nista neuobicajeno u SMS porukama? Pa zar je normalno da se devojcica od 13 godina dopisuje sa matorcem od 52 godine?

Sasa

27.11.2015. 22:22

ovaj skoro nista nije uradio devojcici a bice osudjen po hitnom postupku! a oni koji siluju i ubijaju godinama se vuku po sudovima i nista...srbijo,jadna si...jadna...

ranko75

27.11.2015. 22:41

Matora drtina, zazeleo se piletine! Pozajmljivao roditeljima novac pa hteo da cerka odradi.Treba i njega izvatati po intimnim mestima, ali bez odece i u rukavicama namazane Finalgonom da matorom sve gori posle,da ne zaboravi.

Nina Jerković

27.11.2015. 23:44

Срамотно понашање полиције и тужилаштва. Да ли треба да је отме, силује и убије да би ухапсили поремећеног педофиличара. Судство и полиција са тужилаштвом су већ више пута доказали да је људски живот безвредан у Србији. Сада доказују да је и дечији живот безвредан за криминализовано судство, тужилаштво и полицију. Јадна Србијо...